Daca stai prea mult la calculator, cel mai probabil ai dureri de ochi, cap, gat si umeri. Dr.Elena Chisleacova - medic oftalmolog de la clinica OftalmoCorrect  iti ofera cateva sfaturi si recomandari utile de care ar fi bine sa tii cont.

 

 

 

 

 

Utilizarea excesiva a calculatorului atat la serviciu, cat si acasa, nu mai este o noutate, iar numarul persoanelor care sufera de tulburari de vedere este din ce in ce mai mare.

 

Solicitarea continua a muschilor ochilor duce la oboseala vizuala, manifestata prin senzatia de arsura sau usturime oculara si totodata, la aparitia starilor de oboseala, la scaderea productivitatii si a concentratiei, la cresterea numarului de erori in munca, spasme, ochi rosii.

 

Ce ne recomanda medicii oftalmologi?

 

1. Pentru a reduce riscul de aparitie a afectiunilor oculare, va prezentam cativa pasi simpli pe care va sfatuim sa-i urmati:

Relaxati-va ochii la fiecare 20 min

 

2. La fiecare 20 min focalizati un punct departat pentru minim 20 secunde, iar mai apoi unul apropiat, pentru inca 15-20 secunde.

-  Reduceti luminozitatea

 

3. Lumina puternica si stralucitoare, fie cea care patrunde prin geamul biroului, fie cea provenita din interior, irita ochii. Este recomandat sa pozitionati monitorul cu spatele la fereastra, sa folositi lampi de o intensitate redusa care sa lumineze, daca este posibil, doar zona de lucru.

-  Folositi un monitor plat, cu o suprafata anti-reflexie.

 

4. Atunci cand alegeti un monitor nou, selectati unul cu o rezolutie si dimensiuni mai mari, de la 19 inches. Totodata, mentine-ti ecranul curat.

-  Ajustati corect setarile calculatorului

 

5. Reglarea setarilor de luminozitate ale calculatorului pot reduce considerabil tensionarea ochilor si oboseala. Totodata, reglati dimensiunea textului  si contrastul, dupa confortul d-voastra, mai ales atunci cand cititi sau compuneti documente lungi. De obicei, scrisul negru pe fundal alb reprezinta combinatia perfecta de confort.

-  Clipiti cat mai des

 

6. Atunci cand se lucreaza la calculator, avem tendinta de a clipi de 3 ori mai rar, de aceea pentru a preveni uscarea si iritarea ochilor, la fiecare 20 minute clipiti incet de 10 ori.

 

Examinare oftalmologica completa

 

Este necesar sa consultati periodic medicul specialist, mai ales daca va aflati in grupurile de risc. In timpul examinarii, informeaza-ti medicul despre toate simptomele noi aparute, despre numarul de ore petrecute in fata calculatorului si distanta la care este utilizat.

 

Ce iti ofera examinarea oftalmologica si nu o poate face literatura de specialitate?

 

Mediculul oftalmolog va diagnostica afectiunile oculare provocate de calculator, va prescrie lentile speciale sau ochelari de protectie si va oferi solutii si exercitii practice, individuale, pentru problemele care va supara.

 

Evita complicatiile si poarta ochelari doar cu scopul de protectie si cel de a te remarca! 

 

Examinarea oftalmologica a persoanelor cu un program lung in fata computerului va va asigura:

 - organizarea ergonomica a lucrului la computer

 - depistarea precoce a unor boli oculare sistemice 

 

Clinica “OftalmoCorrect” va propune un consult oftalmologic pentru a combate  sindromul de oboseala vizuala. Oferta include:

 

1. Examinare oftalmologica

  • - Consultatia medicului
  • - Testarea acuitatii vizuale
  • - Autorefractometria computerizata 
  • - Examenul biomicroscopic  bilateral - examinarea segmentului  anterior al globului ochiului
  • - Examenul "fundului de ochi" - examinarea  vaselor de sange, nervului optic, maculei
  • - Masurarea rezervei acomodationale a ochiului
  • - Bonus 20% -  la procurarea OCHELARILOR de protecţie

 

2.  Prescrierea tratamentului  conform  investigatiilor/ tratament preventiv pentru combaterea sindromului computerului.

 

3. Indicatii practice in organizarea ergonomica a activitatii  folosind calculatorul - exercitii simple si eficiente.

 

Suna si spune ca ai aflat informatiile de pe www.perfecte.md si beneficiaza de oferta!

 

Pentru a profita de oferta este necesar de o eventuala programare la numerele de telefon:

022 50 18 13, 022 71 92 52

 

Mai multe informatii poti gasi pe www.oftalmo.md 

oftalmocorrect@gmail.com

 

 

*Acest articol este un produs comercial

Perfecte