In calitate de psiholog social si cercetator, Ayala Malach Pines analizeaza felul in care ne indragostim, precum si motivele pentru care alegem o anumita persoana.

 

Excitatia: elixirul iubirii

 

Orice elixir eficient al dragostei trebuie sa contina adrenalina. Aceasta inseamna ca e important sa profitam de momentele in care corpul nostru este inundat in mod natural de adrenalina, fiindca acestea sunt momente in care avem tendinta de a fi mai deschisi la iubire. Pentru a putea iubi pasional, o persoana trebuie mai intai sa fie excitata fizic, o stare manifestata prin palpitatii ale inimii, tremor nervos, roseala si respiratie accelerata.

 

 

O data ce este excitata, nu-i ramane decat sa-si identifice complexul de sentimente ca fiind iubire pasionala, si va trai iubirea autentica. Chiar daca excitatia fizica initiala este rezultatul unei experiente irelevante, o data ce a cunoscut persoana, a fost atrasa de ea si a identificat experienta ca fiind iubire, este vorba de iubire.

 

 

Cine se aseamana se aduna sau contrariile se atrag?

 

Nu te uita dupa Fat-Frumos venind pe cal dintr-un tinut indepartat ori dupa o printesa exotica sau misterioasa, care vine dintr-un regat necunoscut. Persoana care iti e similara prin mediul de provenienta, aspect, inteligenta, atitudini, interese si maturitate emotionala este persoana cu care e cel mai probabil sa traiesti fericit(a) pana la adanci batraneti. In plus, este probabil sa iti gasesti cel mai potrivit partener romantic in mediul cel mai apropiat si mai familiar.

 

 

Se poate ca, metaforic vorbind, fata sau baiatul de alaturi sa fie cea sau cel cu care ai cele mai mari sanse de a trai in armonie si extaz conjugal. O data ce ai gasit pe cineva care iti seamana in toate dimensiunile importante, cauta pe cineva a carui personalitate o completeaza pe a ta intr-un mod care ti se pare incitant si gratificat.

 

 

Imaginea romantica interna

 

Imaginea noastra romantica este codul romantic intern care stabileste de cine ne indragostim. Cum poate fi constientizata imaginea aceasta romantica, in mare masura inconstienta? O modalitate placuta este vizualizarea relatiei de iubire ideale. Care sunt pentru tine, cele mai importante caracteristici ale unei asemenea relatii si ale unei iubiri perfecte?

 

 

Poti culege indicii din relatiile trecute cu fostii iubiti sau cu prietenii apropiati. Cealalta modalitate, mai recomandata, este sa privesti proiectia imaginii tale romantice asupra oamenilor de care ai fost indragostit(a) in trecut. Aceste persoane reprezinta obiectele iubirii tale, anima sau animus, imprimarile pozitive, harta iubirii.

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte