Insa ce se intampla cand se descopera infidelitatea?! Inainte de a lua decizia de te desparti sau sa continui impreuna, este foarte important sa vorbiti despre motivele care au provocat asta. Ceva ce, iti spun ca va fi dificil cu siguranta, pentru ca se poate termina cu discutii dureroase, cu grele reprosuri si fara cale de intoarcere.

 

Trebuie lasat sa treaca ceva timp dupa ce se descopera o infidelitate, pentru ca cel tradat sa isi traiasca durerea. Cu siguranta ma vei intreba: si cand ne vom aseza fata in fata ce sa vorbim?!

Te sfatuiesc sa nu agravezi durerea cu intrebari de genul: „si ti-a placut mult sa faci sex cu respectivul(a)?”Ceea ce e necesar sa intrebi este: Pentru ce ai ales sa ma inseli? Pentru ca pot fi situatii in care afli ca a avut o aventura de o noapte, iar in cazul asta vei trece mai usor peste durerea sufleteasca; sau sa afli ca ti-a fost infidel(a) mai multi ani, traind intr-o relatie paralela. In acest caz probabilitatea sa continuati impreuna se reduce semnificativ.

 

Sa gestionezi furia, deceptia si iertarea nu este usor!!! Ne despartim sau nu ne despartim? Tradatul va simti furie, tristete, dorinta de a se razbuna, de a rupe relatia…Si cel care a tradat probabil se simte vinovat. Insa dupa cum sustin si alti psihologi, „o iubire, chiar daca este deteriorata, valoreaza mult”. Si dupa o infidelitate, numai un sfert din perechi se despart imediat si de forma reactiva. O alta treime se separa in timp si ceilalti isi revin cu ajutor psihologic si autocritica.

 

Nu este usor sa decizi daca merita sa continui sau nu. Persoana care a fost infidela trebuie sa aiba bine definit daca vrea sa continuie sau nu relatia. Mai ales daca marturiseste infidelitatea sa. Si este foarte important sa-si ceara iertare intr-un mod sincer. Cel tradat inainte sa ia decizia de a continua trebuie sa-si puna doua intrebari cheie: ne mai iubim? Suntem satisfacuti de relatia noastra? Pentru ca nu merita efortul sa continui relatia cu orice pret. Cum explica specialistii, pentru 90% din populatie, infidelitatea nu este acceptat; insa frica de singuratate sau dependenta afectiva tin agatate multe perechi.

 

Daca cuplurile decid sa continue relatie, sa mai existe dragoste e o conditie si de asemenea dorinta de un compromis pentru constructia relatie intr-o forma matura si sanatoasa. Nu spun ca trebuie „sa se uite” tradarea, sau ca cel inselat sa incline balanta facand la fel, ci sa ierte cu adevarat. In caz contrar exista riscul ca relatie sa se termine intr-un timp scurt. O oportunitate de regenerare Sa caute momente sexuale pe care nu le gasesc in cuplu, e primul motiv pentru infidelitate, in cazul barbatilor.

 

La femei sunt mai multe motive, pe langa cel sexual. Pentru asta infidelitatea lor e mult mai periculoasa pentru stabilitatea cuplului, deoarece investesc emotional cand aleg sa insele. Oricare ar fi motivul…ca e sexul, ca e o scapare din monotonie, ca s-a indragostit de cealalta persoana; totul provoaca o criza in perechea stabila. Si cuplului nu-i ramane alt remediu decat sa joace cu cartile pe masa de acum. Amandoi trebuie sa accepte ca exista ceva ce nu functioneaza corect in interiorul relatie lor. Dupa descoperirea infidelitatii, intotdeauna in acel cuplu se produce un cutremur emotional.

 

Este o situatie critica care obliga amandoi membrii sa se priveasca unul pe celalalt si sa se redescopere. Pentru asta cei mai multi ajung la un psiholog de cuplu. Mai mult de 50% dintre cuplurile care ajung la terapie , vin din acest motiv. Fie pentru a asimila situatia, sau pentru a o regenera. O munca care poate fi lunga si dureroasa, insa satisfacatoare la final.

 

 

Si unul din obiectivele terapiei este, sa segaseasca cauzele insatisfactie, sa fie ajutat infidelul sa se maturizeze, pentru ca persoana mai matura este fidela partenerului din vointa proprie. In final fiecare alege daca ramane sau pleaca, si neaparat o decizie inteleapta e cea mai sanatoasa pentru persoana care se incumeta sa o urmeze !

Perfecte