Societatea contemporana comparativ cu cele anterioare , se caracterizeaza prin schimbari radicale care se petrec in conduita, la locul de munca sau in familie, in educatie, stiinta si tehnologie, in religie si aproape in orice aspect al vietii noastre. Pe de alta parte, teama de nenorociri domina, de la cele care privesc persoana si familia acesteia pana la cele care se refera la supravetuirea speciei umane A trai intr-o asemenea lume, presupune un inalt grad de adaptare si de curaj care este in mare masura legat de creativitate.

 

 

 

Creativitatea nu inseamna doar receptarea si consumul de nou , ci in primul rand crearea noului.Adaptarea creativa naturala, pare a fi principala posibilitatea prin care omul poate tine pasul cu schimbarea caleidoscopica a lumii sale. Termenul de creativitate desemneaza o formatiune de personalitate.

 

 

 

Fiecare om poate fi creativ! Creativitatea nu poate fi limitata doar la unele din categoriile de manifestare a personalitatii, respectiv la aptitudini, atitudini sau trasaturi temperamentale. Imaginatia sau fantezia creatoare, talentul, supradotarile, persevarenta, inspiratia si altele, toate sunt parte a creativitatii si cauta sa se manifeste pe parcursul intregii vieti sau macar in anumite etape ale dezvoltarii noastre ca personalitati.

 

 

 

Principalul motiv al creativitatii il constituie tendinta omului de a se actualiza pe sine, de a deveni ceea ce este potential. Aceasta tenditna poate fi ingropata sub straturi de mecanisme psihice, se poate ascunde in spatele unor fatade elaborate care ii neags existenta, sau poate fi renegata. Daca iese la luminia si se manifesta, depinde de fiecare in parte.Cert e ca in fiecare individ exista tendinta de autoactualizarea sinelui, aceasta creativitatii. Caci creativitatea este manifestarea fundamentala a omului care isi implineste fiinta in lume

Perfecte