Uneori nici nu-si dau seama ce lipseste si cum pot schimba situatia. Alteori chiar daca constientizeaza ca se intampla ceva, o iau ca pe o simpla rutina care va fi cumva depasita in timp. Deciziile care fac trimitere la bunul mers al unei relatii depind de fiecare partener in parte. Iar atunci cand cei doi tin sa faca o analiza corecta a factorilor care ajung sa aduca dinfunctionalitate in echilibrul si armonia dintre ei, este important sa cunoasca semnele ce le indica ca situatia nu mai e la fel de roz ca la inceput.


 

 

 

 

Faptul ca unul sau ambii parteneri evita sa se mai vada sau sa petreaca timp impreuna, este un indiciu ca relatia incepe sa sufere. Desigur oboseala, stresul de la locul de munca sau predispozitiile emotionale, isi pot spune cuvantul, dar, daca aceasta situatie tinde sa se repete, este un prim semn de intrebare asupra calitatii cuplului.

Cand unul sau ambii parteneri sunt continuu nemultumiti de ce spune sau face celalat, e semn ca cei doi incep sa vada lucrurile diferit si incep sa-si creioneze planuri si drumuri separate. Desigur ca lipsa planurilor comune de viitor sugereaza ca relatia in sine nu are un viitor.

Certurile tot mai frecvente, abuzurile emotionale, scenele lacrimogene, gelozia , lipsa comunicarii assertive, au rolul de a indica ca in cuplu au aparut carente serioase.

 

 

 

 

 

Desigur orice cuplu care a rezistat mai mult de cinci minute a trecut prin momente de conflicte mai mari sau mai mici. Dar, daca va certati in fata prietenilor sau incercati sa va provocati durere cu adevarat - va jigniti prin cuvinte dure, va reprosati lucruri, va exploatati slabiciuni - este posibil sa fiti pe drumul care duce clar catre un sfarsit. Iar cand certurile devin jocuri murdare veti intra intr-un cerc vicios in care alergati in gol, sentimentele negative vorinlocui dragostea si aproape inevitabil, la un moment dat, veti trai cearta cea mai urata care va pune punct.

Inspectarea buzunarelor , casutei postale, a telefonului, discutiilor cu alte persoane pe retelele de socializare, etc, indica clar ca cel putin unul din parteneri nu are incredere atat in propria persoana, cat si-n relatia pe care o construieste, factor mai mult decat distructiv atunci cand merge vorba despre un parcurs armonios al legaturii dintre ei.

 


 

 

 

 

Un comportament uman natural este dorinta intimitatii cu persoana iubita aproape de fiecare data cand se poate, chiar si atunci cand relatia nu este perfecta. Daca unul din parteneri s-a indepartat de e din acest punct de vedere, cel mai probabil si-a pierdut interesul fata de celalat.

Indicii care ne demonstreaza carente relationale sunt multe, important este ca partenerii sa tina cont ca atunci cand vor cu adevarat ca lucrurile sa mearga bine, vor investi suficiente resurse, timp, sentimente, afectiune si intelegere, pentru ca sa-si imbunatateasca comunicarea si sa gaseasca o solutie pentru fiecare problema aparuta.

Perfecte