Scoala te invata foarte multe lucruri, insa din pacate, scapa din vedere unul esential – cum anume sa inveti. Arta de a dobandi noi cunostinte, de a le intelege si a le integra in ansamblul cunostintelor pe care le posezi deja, e mult mai valoroasa si mai importanta decat cunostintele in sine. Gandeste-te ca daca stii sa inveti, vei putea oricand asimila lucruri noi, vei fi capabil sa-ti schimbi meseria sau sa te adaptezi oricaror schimbari din viata ta profesionala. Incearca sa nu te aglomerezi pe ultimele zile. E greu sa inveti in timpul anului, insa e bine sa te straduiesti macar sa acorzi atentie cursurilor. Procesul de invatare va fi mult mai simplu, ulterior.
Sintetizeaza-ti materia! Citeste o data toata materia si noteaza-ti ideile principale. E mult mai usor sa construiesti pe un schelet dupa aceea.
Foloseste culori! Memoria vizuala e foarte importanta. Coloreaza-ti fiecare idee principala si incearca sa folosesti mai multe culori in momentul in care iti scrii notitele. Invata scriind! Citesti, scrii, citesti, scrii. In felul acesta retii mult mai usor ceea ce ai de invatat. Expertii din domeniul invatarii rapide au descoperit ca cea mai eficienta metoda de a-ti fixa cunostintele este aceea de a le explica unei alte persoane. Daca esti capabil sa explici, cu cuvintele tale, ceea ce tocmai ai invatat, atunci poti sa fii sigur ca ai inteles in primul rand, si ca acele informatii vor ramane pentru mult timp in memorie Daca nu ai cui sa explici, trebuie macar sa iti predai tie insuti noul material, reformuland textul si punandu-ti intrebari (“cum?”, “cine”, “de ce?”, “cand”, “unde”, “ei si?”). E bine sa-ti formezi deprinderea de citire interogativa vei intelege si vei memora mult mai bine.
Exista un fenomen bizar, o lege a memoriei, care spune ca daca iti propui sa retii ceva pentru o anumita data (a doua zi, pana saptamana viitoare, pana la examen), iti programezi mintea sa stearga acea informatie dupa data respectiva.
Nu invata pentru nota. Invata pentru tine, pentru viata, pentru persoana ce doresti sa devii. Nu uita de tehnica imersiunii, una din cele mai utile, cu succes garantat.
Benny Lewis este un barbat care a invatat sa vorbeasca fluent 8 limbi straine in mai putin de 10 ani. Scopul pe care il are acum este sa invete sa vorbeasca fluent o limba noua in mai putin de 3 luni. Tehnica pe care o foloseste el se numeste Imersiune Totala. Cum functioneaza? Cand a fost intrebat cum invata o limba noua, Benny a raspuns: Incetez sa mai vorbesc in engleza (limba lui naturala). Fac absolut totul in limba pe care vreau sa o invat. Cand faci absolut totul in subiectul pe care vrei sa-l inveti, viteza de invatare creste incredibila: De ex actorii care se pregatesc pentru un rol de cersetor ajung sa se imbrace ca niste cersetori, traind ca niste cersetori, cersind pe strada pentru a intra mai bine in caracter.
Este aceeasi tehnica folosita altfel. Acestea sunt doar mici trucuri care au menirea sa te ajute sa asimilezi mai bine informatiile necesare, nu uita: un proces continuu de studiu, mereu va facilita insusirea materiilor academice.

Perfecte