Despartirile nu sunt usoare pentru niciuna dintre partile implicate intr-o relatie.  Daca tu esti cea care pune capat, sunt anumite lucruri pe care ar trebui sa le stii, ca experienta sa fie mai putin dificila atat pentru tine, cat si pentru partener. Expertii ne dau cateva sfaturi in aceasta privinta:

 

 

Spune adevarul – dar nu fi cruda


Daca inchei o relatie, ii datorezi celeilalte persoane niste explicatii. Majoritatea celor care sufera in urma unei despartiri, o fac pentru ca nu inteleg care au fost motivele. Este de preferat ca motivul tau sa nu-l surprinda pe partener; se presupune ca ati mai discutat despre aceasta problema si ati incercat macar sa o rezolvati. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i scoti in evidenta toate defectele sau sa preiei toata vina asupra ta, fara sa oferi argumente concrete si pertinente. Alege-ti cu grija cuvintele.

 

 

Stabileste o intalnire fata in fata


Specialistii spun ca despartirile fata in fata sunt cele mai mature pentru cuplurile care au fost o buna perioada de timp impreuna, fiind de preferat un loc intim pentru a discuta in liniste. Cea mai buna varianta este in casa lui, astfel incat sa poti pleca daca situatia devine tensionata. Cu toate acestea, exista cateva exceptii de la regula fata-in-fata, iar cea mai importanta se refera la siguranta.

 

 

Daca simti ca esti in pericol, ar trebui sa pastrezi distanta. In afara acestui caz, despartirile la telefon pot fi in regula, daca esti implicata intr-o relatie la distanta sau daca v-ati intalnit doar de cateva ori.

 

 

Fii sigura pe ceea ce vrei


Se intampla destul de des ca persoana care face primul pas spre despartire sa nu fie totusi sigura de sentimentele ei, ceea ce inrautateste considerabil situatia. Petrece niste timp cu tine si incearca sa te gandesti foarte bine la deciziile pe care urmeaza sa le iei, poti cere chiar si sfatul prietenilor, familiei sau a unui specialist pentru a-ti pune gandurile in ordine. Din momentul in care esti absolut sigura ca vrei sa inchei relatia, ar trebui sa nu amani discutia sau, mai rau, sa te porti de parca deja ai fi singura, inainte ca el sa stie ca vrei sa pui capat relatiei. Cel mai gresit lucru pe care unii oameni il fac, este sa flirteze cu alte persoane, inainte ca relatia sa se fi terminat in mod oficial. Sa inseli o persoana loiala, care ti-a fost alaturi chiar si in momentele mai putin placute, este cel mai dureros lucru.

 

 

Lasa-i pe ei sa decida daca te vor mai cauta sau nu


Poate parea in regula sa-i mai dai cate un mesaj fostului iubit sau sa pastrati o relatie de prietenie dupa ce v-ati despartit, dar trebuie sa rezisti impulsului. Expertii spun ca persoana care a fost parasita ar trebui sa decida cand sau daca va vrea sa redeschida contactul, iar ideal ar fi ca acest lucru sa se intample dupa ce amandoi ati trecut mai departe.

 

 

Pastreaza o distanta macar de trei luni inainte sa incepi orice fel de relatie. Majoritatea persoanelor care apeleaza la aceasta regula nu vor simti nevoia sa reia legatura din trecut. Ar trebui sa te pregatesti pentru acea posibilitate si sa ii oferi spatiul de care are nevoie, oricat de dificil ar putea fi.

 

 

Sursa: elle.ro

Sursa foto: google.com

Perfecte