Tanarul in varsta de 21 de ani si-a inceput ziua pe partie, acolo unde zapada atingea grosimea de 1 metru si 22 de centimetri. Vremea superba de afara si pasiunea pentru sporturile de iarna au transformat ziua de nastere a lui Rafael Pease intr-o aniversare de neuitat, iar fiecare moment a fost surprins de o camera GoPro. 

 

La un moment dat, cei doi tineri au observat in departare ceva ce le-a atras atentia. Ceea ce parea a fi o piatra mare s-a dovedit a fi un cal blocat in zapada de patru zile, care a reusit cu greu sa supravietuiasca. Rafael si prietenul sau au decis sa ajute bietul animal si sa inlature zapada din jurul sau. 

 

Dupa ce aceasta activitate a fost incheiata cu succes, Rafael s-a gandit ca animalul ar avea nevoie de hrana, asa ca i-au oferit tot ceea ce au avut comestibil in rucsaci. Cu sigunrata, daca animalul nu ar fi fost gasit de acesti tineri cu inima mare, nu ar mai fi rezista mult. Conditiile meteo nefavorabile si lipsa hranei i-ar fi fost fatale. 

 

Rafael a decis sa lege calul cu un ham improvizat dintr-o sfoara si a directionat-o spre un adapost. Cu ajutorul lor, animalul a ajuns din nou la stapanul sau care speram ca se va gandi de doua ori inainte sa o mai lase nesupravegheata.  

protv.ro