Asta pentru ca Shane sufera de atrofie musculara spinala, o boala genetica deteriorativa, care distruge celulele nervoase din muschi. De la varsta de trei ani, Shane este tintuit intr-un scaun cu rotile, insa asta nu l-a impiedicat sa gaseasca iubirea alaturi de Anna, o tanara superba de-o varsta cu el.

Insa celor din jur nu le vine a crede ca o tanara fara dizabilitati s-ar fi putut indragosti de un baiat precum Shane si o confunda adeseori cu asistenta lui. O spune chiar tanarul, intr-un articol publicat in The Morning Call.

 

 


"Iubita mea a fost intrebata in repetate randuri daca e asistenta mea. Ne-am obisnuit deja cu aceasta intrebare bizara si repetitiva, iar de multe ori incercam sa radem pe seama situatiei. Intr-o seara, eram la restaurant cu Anna si cineva s-a apropiat sa ne intrebe daca suntem frate si sora. In mod normal, daca vezi doua persoane impreuna la cina, presupui ca sunt un cuplu insa altfel stau lucrurile cand unul dintre ei e in scaunul cu rotile", a marturisit Shane.

 

 


Shane a scris si o carte insipirata din experientele pe care le-a trait pana la varsta de 23 de ani. Intitulata "Laughing at my nightmare", cartea surprinde momentele cheie din viata tanarului si, conform spuselor autorului, va starni atat zambete, cat si lacrimi, celor care decid sa o citeasca. 

 

 


Shane a pus si bazele unei organizatii nonprofit al carei scop este strangerea de fonduri pentru persoanele care sufera de distrofie musculara. In plus, fundatia isi propune sa aduca un plus de optimism in viata oamenilor cu dizailitati prin intermediul evenimentelor si activitatilor pe care le desfasoara. 

 

Shane Burcaw este dovada vie ca, acolo unde exista curaj si determinare, orice este posibil. Tanarul a reusit sa depaseasca o multime de obstacole si sa devina "un ambasador" al persoanelor care sufera de o afectiune similara cu a sa.

 


Protv.ro