De curand, India si Filipine s-au alaturat Vietnamului in introducerea pedepsei cu inchisoarea doar pentru impachetarea tigarilor electronice. In anumite zone din India utilizarea tigarilor electronice a fost complet interzisa. Un barbat a fost condamnat la trei ani de inchisoare, in baza unei legi date in urma cu 78 de ani. Persoanele care folosesc astfel de tigari in Filipine ar putea fi pedepsite cu pana la patru luni de inchisoare, din cauza unei interdictii impuse recent in privinta tigarilor electronice in spatii publice.  

 

 

De asemenea, Liban, Cambodgia si Vietnam au interzis recent tigarile electronice, dar posibilele sentinte pentru incalcarea regulii sunt mai neclare. Thailanda, insa, a stabilit acordarea unei sentinte de pana la 10 ani de inchisoare pentru introducerea de tigari electronice in teritoriu. In alte tari, sanctiunile pentru utilizarea de tigari electronice pot fi confiscarea acestora sau amendarea vinovatilor. Folosirea acestor tigari este interzisa in Emiratele Arabe Unite – aeroportul din Dubai este cunoscut pentru confiscarea acestora ori a kiturilor pentru acestea.

 

 

Interdictii complete in privinta acestor tigari exista in Singapore, Indonezia, Iordania, Oman si Egipt. In Africa de Sud, Malaezia, in statul australian Queensland, precum si in Teritoriul de Nord, sunt interzise doar tigarile electronice care contin nicotina. Restrictii in privinta acestor tigari sunt si in SUA, Canada si Turcia. 

 

 

 

Sursa foto: google.com

a1.ro