Exista doua tipuri de pete pe care le poate face lotiunea ta de plaja: cele fara culoare si cele pigmentate (de culoare galbena sau roz).

Petele fara culoare
Asemanatoare petelor de grasime, acestea sunt usor de indepartat. Tot ce trebuie sa faci este sa pui o solutie de indepartare a petelor pe locul cu pricina, iar apoi sa o lasi sa actioneze pret de 15 minute. Imediat dupa ce trec cele 15 minute, baga piesa vestimentara patata in masina de spalat si spal-o asa cum o faci de obicei. Pata va disparea ca prin minune.
Petele pigmentate
Unele lotiuni de plaja contin un ingredient care, in contact cu transpiratia sau apa, produce o reactie chimica care duce la pigmentarea hainelor tale. Pentru a indeparta o asemenea pata, aplica un strat gros de bicarbonat de sodiu pe locul murdar ti lasa bicarbonatul sa absoarba grasimea pret de 30 de minute.
Apoi, foloseste o perie pentru a indeparta pudra de bicarbonat si spala pata cu detergent de vase. Dupa ce ai lasat detergentul de vase sa actioneze pret de 10 minute, spala piesa vestimentara asa cum o faci de obicei.

feminis.ro