Se zice ca toamna se numara bobocii, astfel noi va propunem o lista de carti scrise de autori autohtoni, in ultimii doi ani, pentru a va imbogati nu doar biblioteca personala, dar si a capata cunostinte noi si a cunoaste experiente, dar si povesti de viata impresionante.  

 

,,Labirint” de Zina Zen. 


 

Zina Zen locuieste la Bucuresti de peste 20 de ani, insa cei aproape 500 km distanta nu au impiedicat-o sa-si lanseze toate cartile aici, la Chisinau. Scriitoarea are in palmares mai multe carti ce i-au adus succes si cititori fideli. ,,Labirint”, lansat la 1 decembrie 2017, este un volum de poezii, despre oameni, dragoste, pierderi si regasiri. Este o carte de cumparat, de citit si de daruit. 


 

 ,,Cine esti?” de Lucia Brainstorm.

 

 

Lucia Brainstorm este o tanara scriitoare care a crescut cu talentul de a scrie, de a uimi si de a iubi tot ceea ce tine de arta. A debutat in literatura in 2016, cu volumul de poezii ,,Dezbraca-ma de griji si dor”. Romanul ,,Cine esti?”, lansat la 13 aprilie 2017, vine cu raspunsuri la intrebarile pe care un om si le adreseaza de-a lungul vietii. In 2018, scriitoarea si-a bucurat cititorii cu ,,Ramai pentru totdeauna”, o carte in care vei descoperi calitatea de a ramane om si a nu uita niciodata de unde ai pornit. Autoarea vine cu personaje mai grele si dialoguri mai simple, exact ca in viata reala.

 

 

 ,,Tandem” de Corina Bezdiga.

 

 

Corina Bezdiga este o scriitoare care adopta un stil extravagant, ii place sa iasa din tipare si sa-si ancoreze departe imaginatia. Cartea a fost lansata la 18 octombrie, 2017 si s-a bucurat de o lansare cu fast, Corina avand grija de orice detaliu si mentinand atmosfera pe potriva. ,,Tandem” este o carte ce reda cele mai mari greseli ale unei femei, este despre prietenie si tradare. Fiecare pagina e in contradictie cu cealalta.

 

 

 ,,Punctul” de Romina Chetraru.

 

 

Tanara care si-a organizat lansarea sub cerul albastru la 31 august, 2017. Aceasta carte este una speciala, cu personalitate. E o carte de versuri care tinde parca sa dialogheze cu cititorul, este un intreg univers de emotii. Dupa cum a mentionat si autoarea: „Punctul” nu este o carte care se citeste, ci se traieste.”

 

 

,,Camelia” de Natalia Cavcaliuc.

 

 

Studenta la Facultatea Pedagogie, a debutat in literatura cu romanul ,,Camelia”, la doar 20 de ani. Romanul lansat la 28 mai 2017, dezvaluie povestea de dragoste si viata a 2 protagonisti, poveste care la un moment dat isi rupe firul si totul pierde din culoare. Finalul romanului este unul la care nu te astepti, acesta lasand in urma zeci de intrebari. Natalia pregateste pentru toamna anului 2018 lansarea volumului II. 

 

 

,,Parfum de dragoste” de Dumitru Rau.

 

 


Dumitru este un tanar scriitor, student la facultatea Relatii Internationale. Autorul iubeste femeia in toate formele ei, iar dragostea ii este muza. ,,Parfum de dragoste” lansata la 18 mai 2017, este o carte inocenta si sincera, care iti va atinge usor sufletul.

 

 

 Romanul ,,Magda” de Ana Onica.


Ana Onica este scriitoarea care a adunat de-a lungul anilor cititori fideli. Acest roman lansat la 25 februarie este un strigat de disperare si suferinta a femeii lipsite de aparare, strivita de loviturile destinului si a oamenilor rai, dar care reinvie din propria suferinta ca pasarea Phoenix din propria cenusa.

 

 

 ,,Despre ea” de Augustina Siman.

 

 

Autoarea a scris prima sa poezie la varsta de doar 7 ani si in trecerea anilor, ea nu a renuntat niciodata la scris. Aceasta carte poate fi numita un ghid despre femei si dragoste. Ea vorbeste despre necesitatea intregirii personalitatii unei femei prin curajul de a avea intotdeauna ambitii mai mari decat cele intalnite adesea, precum cele de a fi mama si sotie. Despre eleganta in a purta tocuri, complimentata de intentia determinata de a avea o prestatie inalta la sedinta, de a castiga un dosar in instanta sau de a cuceri un barbat anume. 

 

 

Romanul ,,Casa Inglezi” de Alexandru Bordian.


Alexandru Bordian a absolvit Facultatea de Istorie si Filosofie si a facut un masterat in Istoria Contemporana. A lucrat mai multi ani in mass-media si a publicat eseuri, povestiri, critica literara in reviste de cultura. Anii 2015-2017, i-a dedicat scrierii romanului ,,Casa Inglezi”, in Barcelona, Venetia, Montpellier si Meknes. "Casa Inglezi" este o carte complexa, cu un subiect aparent mai greu de digerat. Alexandru spune ca nu si-a dorit sa devina un scriitor comercial, ci unul autentic si memorabil.

 

 

 ,,Dincolo de sentimente” de Dumitru Drapac.


Dumitru Drapac este un baiat de 19 ani, ce munceste intr-un local de tip fast-food din oras. Este indragostit de arta cuvintelor, iar la varsta de 20 de ani si-a publicat prima carte, prin intermediul careia, scriitorul isi imparte trairile si emotiile cu cei din jur. Sentimentele pure si emotiile traite l-au facut sa insire pe foi franturi de versuri, care mai apoi sa devina poezii adevarate.

 

 

,,Gradina de sticla’’ de Tatiana Tibuleac.  

 

 

Tatiana Tibulec, dupa opt ani de jurnalism la ProTV Chisinau, se stabileste la Paris unde lucreaza in comunicare. In 2016 publica un volum de proza scurta ,,Fabule moderne” si primul sau roman, ,,Vara in care mama a avut ochii verzi”, cunoaste un spectaculos succes de public si de critica, fiind distins cu premiul pentru proza al revistei Observator cultural. Tradus de Phillipe Loubière, romanul apare in limba franceza la editura des Syrtes, in aprilie 2018. ,,Gradina de sticla”, a treia sa carte, apare la editura Cartier in mai 2018. Romanul este unul emotionant, despre constructia feminitatii si a propriei identitati, cand familia e un intreg cartier mitic si pitoresc din Chisinau, iar rivalitatile pasionale sau refulate intre mediul rusesc si cel romanesc tin cotidianul si vietile sub tensiune.

 

 

,,Bine” si ,,Adio lucruri” de Igor Guzun.

 

 

Igor Guzun, scriitor si director al Agentiei de PR si publicitate de la Chisinau „URMA ta”. Licentiat al Facultatii de Jurnalism a Universitatii de Stat din Moldova (1985-1992). Scriitorul a debutat in literatura in 1997, cu ,,De azi intr-o saptamana”. Cartea „BINE” lansata în martie, este despre oameni si obiecte, despre dragoste si acasa, iar acestea impreuna iti dau o stare de bine. Cartea povesteste ca binele exista, chiar daca uneori nu se vede. Contine 69 de texte scurte, scrise in acelasi registru consacrat al autorului de nostalgie amestecata cu ironie despre oameni apropiati, obiecte emotionante, amintiri si poze. La putin timp dupa ,,BINE”, autorul a lansat si ,,Adio lucruri”. In aceasta culegere de poezii a asternut cele mai frumoase trairi sufletesti din copilarie pana acum. Scriitorul isi nota ideile intr-o agenda, iar apoi le transforma in rime. In carte pot fi regasite si conversatii de pe retelele de socializare si mesajele din telefon. 


 

Sursa foto: google.com

Lucia Brainstorm este o tanara scriitoare care a crescut cu talentul de a scrie, de a uimi si de a iubi tot ceea ce tine de arta. A debutat in literatura in 2016, cu volumul de poezii ,,Dezbraca-ma de griji si dor”.Romanul ,,Cine esti?”, vine cu raspunsuri la intrebarile pe care un om si le adreseaza de-a lungul vietii. In 2018, scriitoarea si-a bucurat cititorii cu ,,Ramai pentru totdeauna”, o carte in care vei descoperi calitatea de a ramane om si a nu uita niciodata de unde ai pornit. Autoarea vine cu personaje mai grele si dialoguri mai simple, exact ca in viata reala

Perfecte