Expertii atentioneaza, insa, cu privire la o epidemie in continua expansiune in zilele noastre - singuratatea.

 

Expertul in relatii si networking Jane Culpitt indeamna la a acorda atentie si celor care sunt singuri de Paste.

"Studii internationale confirma ca singuratatea devine o adevarata epidemie. Realitatea arata ca multi indivizi din toate categoriile au parte de singuratate ca element constant in viata de zi cu zi - un sentiment care devine mai real in preajma unei sarbatori precum Pastele. Este crucial sa ne conectam cum se cuvine cu oamenii din jurul nostru in acest weekend prelungit si, acolo unde este posibil, sa ne straduim sa ii ajutam pe cei care au mai multa nevoie de noi", a explicat expertul.

 

 

Iata, in cele ce urmeaza, si o lista cu modalitati prin care Jane Culpitt sustine ca putem sa intarim legaturile cu cei din jur, prevenind astfel efectele devastatoare ale singuratatii in preajma sarbatorilor pascale.

 

 

Uita de gadgeturi


In afara de apelarea celor dragi cu ocazia sarbatorilor pascale, fii mai putin activa pe smartphone si retele sociale, in favoarea interactiunii cu oamenii din viata ta pe cale traditionala, fata in fata. Viziteaza cat mai multa lume si propune-le tuturor sa nu mai poarte conversatii cu telefoanele pe masa.

 

 

Aminteste-ti de cei care te ajuta sa ai sarbatori fericite


Vorbim aici de vanzatorii care ti-au recomandat cele mai bune produse pentru masa de Paste, colegii care te-au ajutat sa iti indeplinesti sarcinile mai repede pentru a te bucura de timpul ramas alaturi de cei dragi sau chiar portarul care a ramas peste program in ziua in care tu ai vrut sa rezolvi totul pe ultima suta de metri. Petrece timp aratandu-ti recunostinta, pentru ca nu ai de unde sa stii cati dintre ei vor fi singuri de Paste si s-ar bucura sa aiba parte macar de o vorba buna.

 

 

Asculta mai mult decat de obicei


In locul conversatiilor de complezenta, incearca sa asculti dincolo de cuvinte si sa aduci alinare celor care dau semne ca nu se scalda in ape tocmai caldute. Singuratatea se poate ascunde si in spatele unei atitudini pozitive afisate din dorinta de a nu-i incarca pe cei dragi.

 

 

Gesturi mai mici sau mai mari

 

Ori de cate ori ai ocazia, in preajma sarbatorilor, sa faci ceva pentru cineva, oricat de neinsemnat ti-ar putea parea gestul, fa-o fara sa stai pe ganduri. Un strop de ajutor venit de la tine poate insemna colacul de salvare pentru cineva care se lupta cu singuratatea in aceasta perioada.

 

 

Renunta la traditionala masa in familie


In loc sa rezervi un loc la masa ta doar pentru cei foarte apropiati, gandeste-te daca nu cumva cunosti pe cineva care s-ar bucura de mii de ori mai mult sa aiba cu cine ciocni un ou de Paste. O invitatie la masa ar putea fi cel mai frumos lucru care i se poate intampla unui om care trebuie sa indure crunta singuratate in preajma sarbatorilor pascale. 

 

Sursa foto: Google.com

Feminis.ro