Un barbat se poate caracteriza prin verticalitatea sa, prin aspiratiile sale si dorinta de a atinge un ideal nobil. Un barbat trebuie sa fie mereu in actiune, independent, trebuie sa fie plin de curaj si sa-si urmeze inima.
Cum se intampla ca descoperim si barbati mamosi? Ei nu stiu ce vor, sunt usor influentati de mamele lor, locuiesc in casa parintilor chiar daca au un post de munca.

 

Mamicilor de baietei:      
Dezlipiti-i de fusta mamei! Mamele uneori uita de ele, de sotii lor si intr-un moment baiatul, puiul mamei, devine centrul universului. Nu treceti cu vederea cand baietelul e obraznic sau se alinta cu regularitate. Nu transformati baiatul in “fetita sensibila”, ajutati-i de mici, sa fie indepenedenti, curajosi si ambitiosi.

 

Sotiilor de „baiatul mamei”:
Sotul dumnevoastra poate in orice moment sa lase toate planurile si sa “zboare” la mama care gaseste in fecare zi motiv sa il vada. Simtiti ca deciziile lui sunt influientate de mama, ca nu are parerea lui si mama e prima femeie in lista prioritatilor? Sunteti geloasa pe mama sotului? Evitati conflictele pe aceasta tema atat cu soacra cat si cu sotul. Nu o sa castigati dragostea partenerului prin astfel de comportament. Aveti rabdare sa o cunoasteti si sa va imprieteniti cu mama ce va oferit cel mai scump ce are pe lumea asta. Nu concurati cu ea, nu o contraziceti, trasmite-i ideea ca aveti grija de el: interesati-va de retetele bucatelor preferate, de gusturile lui si de ce nu iubeste el. Apreciati deciziile lui independente, spuneti-i ca ii reuseste rolul de sot doar ca el trebuie sa investeasca mai mult timp in familie. Invatati-l sa zica „NU” unor rugamiti ale mamei lui ce nu tin de urgente.

 

Soacrelor:
Si mama si fiul se tem sa devina independenti. Iar aceasta face dificila implicarea lui intr-o relatie cu o alta femeie. In mod inconstient baiatul dumnevoastra, deja matur, se va percepe ca un fel de al doilea sot. Aveti un baiat cu care va mandriti, e baiatul crescut cu atata daruire si dedicatie, oferiti-ii libertate. E greu, dar invatati sa aveti viata proprie, nu sunati necontenit, nu il chemati in fiecare seara sa vina sa manance ciorba proaspata preparata de dumnevoastra. Sfatuiti-l cum sa se comporte cu sotia, cum sa aiba grija de ea, dumnevoasta stiti asta mult mai bine decat oricine.

Perfecte