Crocodilul a ajuns la Chisinau la sfarsitul anilor 70, l-a adus un moldovean care si-a facut serviciul milItar in Cuba. De atunci reptila isi duce traiul aici, la menajerie. Sergiu Pinzaru, director adjunct la Gradina Zoologica din Chisinau: "Un crocodil - o femela, specie Ambifer, istoria lui este pe atat de curioasa, pe cat si de interesanta, poate si drastica pentru el, deci a fost adus pe timpul sovietic, intr-o eprubeta foarte mica, ascuns in niste hainute, cu timpul persoana respectiva a inteles ca nu poate sa il intretina si l-a adus la Gradina Zoologica. La moment are in jur de 40 de ani".

 

 

Crocodilul are si un regim alimentar special: "Hrana este, ca de obicei, in toata natura, tot ce se misca, e carnivor, noi il hraneam foarte des cu gaini, care sunt in posesia Gradinii Zoologice, inclusiv si cu peste viu, pe care il ia din bazin. Ca sa ramana instictul de vanator, se pune peste viu - sa vaneze in natura reala si in captivitate sa ramana aceleasi insticte, cum le are si in natura obisnuita". 

 

 

Crocodilul a fost adus inca pe cand era un pui si a crescut intr-o incapere de cativa metri patrati. Administratia l-a tinut departe de ochii lumii, pentru ca nu avea bani ca sa-i amenajeze un loc. In cei aproape 40 de ani de cand se afla la Chisinau, acesta a fost vazut doar de angajatii Gradinii Zoologice, pana in luna aprilie, cand pentru el a fost amenajat un loc special. Aceasta specie de crocodil poate atinge varsta de o suta de ani, insa mai multe curiozitati despre aceasta reptila, vezi in video de mai jos:

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte