Despre cum s-a creat si armonizat colectivul in timp, conducatorul orchestrei, Nicolae Botgros a povestit intr-un interviu foarte sincer si deschis.

 

 

Maestrul a marturisit ca inceputurile nu au fost deloc usoare, iar ca pe parcursul activitatii ansamblului, acesta s-a ciocnit de multe probleme, de diverse feluri. Prin anii ‘90, spune Botgros, pe muzica populara romaneasca s-a cam depus praful, iar el impreuna cu echipa sa au decis sa-l stearga.

 

 

Orchestra Lautarii a luat o pauza din activitate, in primii sai ani de existenta, din cauza plecarii lui Nicolae Sulac. In acest timp maestrul Botgros activa in cadrul ansamblului Joc, de care recunoaste ca i-a fost greu sa se desparta, insa sfatuit cu multa insistenta de catre maestrul Sulac, acesta a cedat. “Mi s-a pus conditia cand am venit in Lautarii sa nu iau muzicieni incadrati deja in alte orchestre. Am adunat echipa de la zero. Dupa prima repetitie mi-am zis: Doamne, daca va iesi din asta orchestra nu stiu cine sunt. Era dezastru. Dupa ce am mai completat orchestra si am mai facut cateva repetitii, lucrurile au inceput sa prinda viata.” marturiseste Botgros.

 

 

Acum , cand orchestra Lautarii a atins aceasta frumoasa varsta de 40 de ani, Nicolae Botgros a tinut cu mult drag sa multumeasca tuturor celor care au activat vreodata in acest ansamblu si si-au dedicat tineretea, o parte din sine dar si o parte din viata muzicii populare. “Muzica populara romaneasca este a doua Biblie pentru mine. Este o mare distinctie pentru poporul roman.” considera conducatorul Lautarilor.

 

 

Maestrul Botgros recunoaste insa ca are si unele frici atunci cand isi admira succesele: “Stiti, am si eu aceasta frica ca lucrurile s-ar putea ruina dupa ce eu nu voi mai fi la carma, pentru ca ansamblul Joc a fost un exemplu in acest sens. Ma bucur insa ca eu ii am pe Corneliu sau pe Cristi, care au mostenit aceeasi metoda a mea de a coordona orchestra si sper ca aceasta sa aiba o continuitate inca multi ani.”

 

 

 

 Afla mai multe detalii din interviul ce urmeaza:

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com, Google.com

Perfecte