Muscate impotriva tantarilor

 

Tantarii va pot face nopti albe. Iar mancarimile cauzate de intepaturi nu sunt nici ele de neglijat. Ca sa nu-ti intre in casa, plaseaza pe geam muscate. Tot in fata geamului sau a usii ar fi ideal sa ai un bec. Este insa vorba despre un bec special impotriva tantarilor care creeaza o frecventa de lungimi de unde luminoase deranjante pentru aceste insecte.

 

 

 

 

Daca insa aceste trucuri ti se par ineficiente - mai ales cand in apropierea locuintei sunt acumulari de apa - utile ar fi plasele la geamuri si usi. Eficient ar fi si sa azi frunze de nuc in fata geamurilor, insa acest lucru e destul de dificil de realizat mai ales daca stai la bloc.

 

 

Busuiocul alunga mustele

 

Mustele pot fi tinute la distanta cu ajutorul plaselor fixate pe ferestre, iar daca aspectul nu te deranjeaza, exista hartii lipicioase destinate acestora. Insa ca sa fii sigura ca nu vor intra in casa, pune un buchet mare de busuioc la usa, dar si in dreptul geamurilor. Mirosul este extrem de deranjant pentru aceste insecte.

 

 

 

 

 

Furnicile vor dulciuri si se tem de otet

 

Furnicile sunt o pacoste pentru orice locuinta, aceasta pentru ca e aproape imposibil sa le alungi. Prima regula in privinta acestor insecte este sa nu aiba surse de hrana in casa. Nu lasa fructele in afara frigiderului si in nici un caz miere sau alte dulciuri.

 

 

 

 

Daca ai uitat produse alimentare in bucatarie sau in alte locuri si ai fost invadate de furnici, spalati locul cu o solutie formata din apa cu otet, in parti egale. Ulterior, lasa un bol cu otet si apa in zona preferata de furnici. Insectele mai pot fi alungate si cu ajutorul zatului de cafea sau de boia iute.

perfecte.md