Unii calatoresc pentru a gasi linistea si echilibrul, altii pentru a trai senzatii tari, dar pentru fiecare orice calatorie este o evadare din cotidian si o noua ocazie de a explora lucruri noi. Sergiu Cretu este un tanar om de afaceri, pasionat de calatorii. Este pilot si membru la "Aeroclub Chisinau". Il fascineaza nu doar pilotajul, ci si aventurile montane. In 2017, Sergiu, impreuna cu inca 9 tineri, a cucerit cel mai inalt pisc montan din Africa - varful Kilimanjaro, care are o inaltime de 5895 de metri. Acolo, pe acoperisul continentului african, tinerii au arborat steagul Moldovei. 

 

 

Insa Sergiu nu s-a oprit aici, in aceasta vara a escaladand piscurile Kazbek si Elbrus din muntii Caucaz. Ascensiunea a fost  extrem de dificila: vreme capricioasa, ger puternic, vanturi de 45 de km/h si temperaturi de -20. Tanarul isi doreste sa cucereasca cele mai inalte piscuri de pe glob. 

 

 

Diana Mocanu este travel blogger, iar viata ei e o calatorie nesfarsita. A vizitat 5 continente si peste 48 de tari, ultima fiind Georgia. Dupa experienta celor cateva zeci de destinatii vizitate, Diana a decis nu doar sa povesteasca oamenilor despre locurile vazute in diverse colturi ale lumii, dar chiar sa calatoreasca impreuna cu ei. Aceasta a creat  platforma Letmefly, un grup al calatoarelor din Moldova. Prima calatorie de grup a avut loc pe insulele Azore, iar in decembrie mai multe fete vor pleca in Maroc. 

 

 

Cunoaste si alti curajosi moldovenii si aventurile lor prin lume in reportajul ce urmeaza:

 

 

 

Sursa foto: google.com; Facebook.com; Instagram.com

Perfecte