Ceva timp in urma, acesta a reusit sa picteze toate statiile din localitate, apoi sa creeze o capodopera pe unul din peretii bibliotecii satesti ce avea dimensiunile de  8,20 metri pe 9,75 metri. Acum ne-a uimit cu o noua lucrare, o pictura realizata pe peretele unui liceu din sat ce atinge  dimensiunile de 10 metri inaltime si 10 metri latime.

 

 

 Ce semnifica aceasta pictura?

Pictura reprezinta elevii intr-o forma total deosebita, acestia sunt intruchipati sub forma de corabii. Ea este un portal, o poarta si pluteste in visele elevului care isi i-a avant pe drumul anevoios al vietii. Niciodata nu trebuie sa uitam de unde am plecat si sa dam dovada mereu de o inalta educatie. Per general, pictura reprezinta scoala,iar noi trebuie sa o purtam mereu in gand si in suflet, sa nu pierdem amintirile legate de ea.

 


 

 

Cat timp ai lucrat la ea?

Aceasta are o inaltime de 10 metri si o latime, de asemenea, de 10 metri. Am lucrat la ea 7 zile.

 


 

 

Cat a costat aceasta pictura?

Este un proiect social ce a fost sponsorizat de un absolvent al Liceului Teoretic „Olimp”, Ion Diaconu. Bani s-au cheltuit doar pentru culori, materiale, tehnica autoturn. In total, am ajuns la suma de aproximativ 900 euro.

 

 

 

 

Ce etape ai parcurs pana ai finisat aceasta opera?

Pictura data reprezinta si lucrarea mea pentru diploma de finisare a Universitatii Pedagogice de Stat „Ion Creanga”,  Facultatea Arte plastice si Design. A fost un proces greu de lucru, deoarece initial peretele avea o textura pronuntata, dar era intr-o stare buna. Am gruntat si dupa am plasat liniar in m2 ca sa pot face schita, dupa aceasta am inceput a picta.”

 


 

 

Ce inseamna pentru tine aceasta lucrare?

Pentru mine este cea mai reusita pictura murala dintre toate pe care le-am creat pana acum. Am inceput cu pictarea statiilor din satul Costesti, raionul Ialoveni, apoi am pictat peretele Bibliotecii satesti ce avea dimensiunile de 8,20 metri pe 9,75 metri.  Am progresat, acest lucru este vizibil si nu ma opresc aici, voi continua cu asemenea proiecte si voi bucura ochii locuitorilor din sat, dar si din localitatile vecine.

 


 

 

Cat de greu i-a fost lui Alexei, dar si cat de migalos a fost procesul de pictare, vezi in video ce urmeaza:

 

 

 

 

Sursa foto: facebook.com/luca.alexei.art

Perfecte