Luna in care s-a nascut copilul tau poate determina cariera acestuia, conform unui studiu recent realizat in Marea Britanie si publicat de dailymail.co.uk.

 

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii s-au bazat pe date statistice si au realizat raportul dintre zilele de nastere ale persoanelor si 19 meserii distincte.

 

Conform specialistilor, bebelusii nascuti in luna Decembrie au sanse mari sa devina medici stomatologi, in timp ce copii adusi pe lume in luna Februarie vor deveni artisti. Ianuarie va aduce mai multi perceptori, iar Martie piloti. Cat despre lunile Aprilie si Mai, bebelusii nascuti atunci pot adopta o varietate larga de meserii. Micutii nascuti primavara tind sa aiba inclinatii muzicale si sa se implice in politica, dar problemele de sanatate nu-i vor ocoli, ei riscand sa sufere de astm, autism sau schizofrenie. In ceea ce priveste anotimpul de vara (iunie, iulie, august), acesta aduce copii cu inclinatii spre politica. Bebelusii din luna Septembrie vor face performanta sportiva si vor ajunge mari fizicieni, pe cand cei din luna August pot ajunge constructori si arhitecti.

 

 

Cercetatorii sugereaza ca rezultatele obtinute sunt in stransa legatura cu perioada sarcinii si cu gradul de expunere la soare al mamicii – incluzand vitamina D pe care aceasta o asimileaza.

 

 

 

De cealalta parte, un neurolog de la Oxford University considera ca studiul nu este deloc realist.

 

“Este absurd sa afirmi ca luna in care te-ai nascut iti va influenta cursul vietii, inaltimea, greutatea sau preferintele. Bolile de care ai putea suferi, in schimb, pot fi prevazute de momentul nasterii“, spune Russel Foster.

 

In ce luna e nascut bebelusul tau? Crezi ca studiul e credibil? Are inclinatii catre meseria sugerata de cercetatori? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii.

 

 

 

Sursa foto: google.com

Perfecte.ro