Cateva sfaturi despre cum avem grija de ele, in aceasta perioada, ne-a oferit medicul-veterinar, Artiom Sevcenco.

 

 


Pisica Basea, impreuna cu care Artiom a venit in ospetie la Anisoara Loghin, se confrunta cu cateva kilograme in plus. In primul rand, spune veterinarul, aceasta este responsabilitatea proprietarilor: „Niciodata animalele nu se ingrasa din aer. Uneori sunt niste denivelari hormonale, dar totul se regleaza cu dieta in mod normal. Atata vreme cat nu avem timp sa ii acordam animalului, sa ne jucam cu el... pot aparea probleme de genul. Foarte des cand vin proprietarii cu animalele lor, se plang ca sunt slabi, dar asta este absolut normal.”

 

 

„Sunt rase predispuse spre ingrasare prin apetitul incontrolabil. De exemplu, labradorii, british… Ei trebuie opriti, bineinteles.”, recomanda Artiom. „E de preferat sa ii hranim de doua-trei ori pe zi si sa nu ii lasam non-stop mancare in farfurioara. Animalul nu trebuie sa semene cu un bostan.”, atentioneaza acesta.

 

 

In mod normal, spune Artiom, la clinica se corecteaza nu doar cantitatea mancarii, dar si calitatea. Se ajusteaza mancarea in functie de mediul in care traieste animalutul. „Este foarte important sa asculte de sfaturile medicului-veterinar.”

 

 

In caz contrat, apar diverse pericole pentru sanatatea patrupedului:„In primul rand, este o presiune asupra sistemului cardio-vascular, asupra organelor interne, dar si a articulatiilor.”, a conchis specialistul.

 

 

 

 

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

 

Sursa foto: Facebook.com/ Artiom Sevcenco

Perfecte