1. Nemo 33 (Belgia)

Pana anul trecut, aceasta piscina aflata la Bruxelles, a detinut recordul de cea mai adanca piscina din lume, timp de 10 ani si 10 luni. Adancimea sa este de 35 de metri si seamana intrucatva cu un bloc de locuinte inundat. A fost proiectata de arhitectul John Beernaerts, un pasionat scufundator, care s-a inspirat in proiectarea sa din regiunea unde a crescut, Bora Bora.


 

 

2. San Alfonso Del Mar (Chile)

Este cea mai mare piscina in aer liber din lume. Se afla situata la aproximativ 100 km vest de capitala Santiago, are are 1.013 m lungime si o adancime maxima de 35 m. Apa este pompata din Oceanul Pacific, se filtreaza si se trateaza. Apa de aici este transparenta, de nunante turcoaz, ca in marile tropicale, ca urmare a tehnologiei speciale dezvoltate de compania constructoare, Crystal Lagoons.


 

 

 

3. Marina Bay Sands Hotel (Singapore)

Piscina se afla la etajul 55 al hotelului si este de trei ori mai mare decat un bazin de dimensiuni olimpice. Este astfel proiectata incat masa de apa pare sa devina una cu orizontul, iar pentru cei care au sansa sa ajunga aici nu exista alta modalitate mai buna de a incheia ziua, decat cu o privire panoramica asupra orasului-stat Singapore, scufundat intr-o apa rece si curata.

 

 

 

4. Sanctuary Swala (Tanzania)

Situata intr-o zona retrasa din Parcul National Tarangire, piscina ofera posibilitatea urmaririi elefantilor sau a antilopelor Kudu care isi desfasoara viata in salbaticie printre baobabii din apropiere. Piscina este in mod special apreciata de cei care prefera cortul in locul unui pat luxos si care isi petrec noaptea pe margine, la un foc de tabara.


 

 

5. Huvafen Fushi Resort (Maldive)

Este una dintre cele mai mari piscine din Maldive si prima careia i s-a instalat fibra optica. Este iluminata de peste 1.000 de becuri, iar spectaculozitatea ei a facut ca locul sa devina unul dintre locurile preferate ale vedetelor. Multe dintre evenimentele mondene internationale, cum ar fi prezentarile de moda, sunt organizate pe marginea acestei piscine.


 

6. St. Regis (Tibet)

Primul hotel de lux deschis in Tibet, in anul 2011, pare sa ignore ideea de spiritualitate pe care o inspira aceste locuri, ba chiar este in contrast cu ea, in incercarea de a oferi o mai mare deschidere catre lume. Astfel, piscina este placata cu aur, de unde si reflexele bizare ale apei. Ea este situata in sala Iridium si se spune ca ajuta la imbunatatirea sanatatii spirituale.

 

 

7. Piscina Biblioteca (Thailanda)

Construita pe insula thailandeza Koh Samui, faimoasa Piscina “Biblioteca” arata mai mult ca o scena dintr-un film SF. In loc de nuantele linistitoare de albastru pe care le intalnim de obicei intr-o piscină, aici avem parte de un rosu sangeriu. Socanta iluzie de apa de culoare rosu aprins, este creata prin reflexia fundului piscinei, o combinatie de portocaliu, galben si rosu aprins, efectul vizual fiind accentuat de saltelele si umbrelele rosii de pe margine. In niciun caz nu are efect calmant, dar merita incercata o data in viata.


 

8. Alila Ubud (Indonezia)

Hotelul Alila Ubud este unul dintre cele mai luxoase din insula indoneziana Bali, iar piscina “infinita” este una dintre atractiile sale. Practic este asezata intre culturile de orez din Bali, intr-o locatie spectaculoasa, plutind parca deasupra luxuriantelor vai ale raului Ayung. Piscina se intinde formand un dreptunghi alungit, pana cand pare ca se pierde in terasele dealului din jungla.


 

9. Crocosaurus Cove (Australia)

Sa inoti cu delfinii sau chiar cu rechini nu se compara cu experienta inspaimantatoare pe care o traiesti atunci cand te afli atat de aproape de crocodilii de apa sarata din Crocosaurus Cove, din orasul australian Darwin. Doritorii sunt coborati in apa intr-o cusca de protectie, de unde pot observa de foarte aproape comportamentul uriaselor si periculoaselor reptile.


 

 

 

10. Bondi Beach – Piscina Oceanica Icebergs, Sydney (Australia)

In anul 1929, acest bazin de dimensiuni olimpice a devenit centrul Bondi Icebergs, un club de inot pe timp de iarna. Apa din piscina este intotdeauna mai rece decat cea a Oceanului, din cauza constructiei de beton, temeperaturile variind intre 15 si 20 de grade Celsius, in functie de sezon. Oricine poate deveni membru al Bondi Icebergs, dar experienta nu este pentru cei slabi de inima, cu toate ca privelistea de pe marginile bazinului este extraordinara.
 

 romaniatv.net