Inelele de logodna costituie uniunea dintre doi parteneri, un indiciu al sigurantei si stabilitatii relatiei dintre doi oameni. Atunci cand o femeie primeste un inel de logodna, ea primeste, de fapt, o promisiune pentru intreaga viata. Inele de logodna au spus aceeasi poveste de dragoste inca din Antichitatea egipteana. Simbolic, inelul de logodna reprezinta o "trecere" importanta in viata unei femei, alaturi de nastere, nunta in sine si moarte.

 

 

Iar precum in cazul eroiilor de basme, trecerea se produce pe un drum anevoios, labirinturi dificil de strabatut, presarat cu incertitudini si probleme de viata, mai mult sau mai putin fantastice. Povestea reala cu un happy ending nu il plaseaza pe eroul nostru singur pe acest drum, printesa nu este in alt castel, asteptand sa fie salvata, ci parcurge aceasta calatorie fiindu-i alaturi, pas cu pas.

 

 

Treptat, trecand prin peripetiile situatiilor de viata, refacerea androginului vine ca o completare a unei relatii deja consolidate, savarsind uniunea finala a doi oameni, prin casatorie.

 

 

Gasirea acelei persoane speciale cu care iti doresti sa traiesti, sa inveti si sa iubesti toata viata reprezinta o calatorie, la capatul careia, cu certitudinea unui om reinascut, vei primi dovada eterna a dragostei, metamorfozata simbolic in metale si pietre pretioase: inelul de logodna.

 

 

Inele de logodna - metalul potrivit

 


Inele de logodna din platina. S-a spus despre platina ca este singurul metal demn de un rege. Rezistent la orice, trece testul timpului si marcheaza sugestiv o cerere in casatorie cu sanse de reusita. Raritatea metalului face ca oferta de inele de logodna din platina sa aiba preturi usor piperate.
 

 

 

Inele de logodna din aur. Sa porti inele de logodna din aur este intotdeauna o alegere chibzuita, intrucat aceasta montura este traditionala. De asemenea, cumpararea unui inel de logodna din aur este o varianta mai practica din punct de vedere financiar, fiind mai iefin decat platina.
 

 

 

Inele de logodna din aur alb.  Aurul alb se poate obtine si prin alierea aurului cu o parte mai mare de argint, fiind o alternativa viabila pentru cei sensibili la nichel. Calitatile primordiale ale aurului alb sunt gradul de reflexie marita si faptul ca este mai rezistent la uzura. Aurul alb se monteaza deseori impreuna cu diamantele de culori foarte bune, datorita faptului ca prin culoarea sa imbunatateste stralucirea diamantelor. Monturi cu safire albastre sunt, de asemena, des intalnite. Se mai folosesc si monturile din doua culori de aur, de obicei aur galben cu aur alb, in combinatii deosebit de frumoase cu diverse pietre pretioase.
 

 


Inele de logodna din argint. Cea mai modesta si apreciata varianta de inele de logodna o reprezinta cel ecu montura din argint. Fiind cel mai ieftin metal pretios, are dezavantajul unei deteriorari in timp si poate cauza iritatii anumitor persoane.

 

 


Inele de logodna - modelul potrivit

 

Modelul potrivit pentru inele de logodna trebuie sa aiba in vedere atat duritatea si maleabilitatea metalului, cat si a pietrelor pretioase. De regula, cele mai potrivite alegeri de inele de logodna sunt:

 

Furca: model de inele de logodna cu sase dinti care tin piatra.


Linia: dintii sunt inlocuiti cu linii elegante, care scot in evidenta atat metalul, cat si piatra.


Bezel: presupune fixarea pietrei intr-un postament metalic, rotund.


Tensiune
: reprezinta o varianta moderna de inele de logodna, unde piatra este tinuta de presiunea metalului.


Channe
l: pietrele de marimi similare sunt puse in linie laterala.


Pavare: presupune acoperirea inelului cu pietre.


Manunchiul: pietre mai mici puse in jurul uneia mare.


Baguette
: pietre rectangular plasate in jurul unei pietre centrale.


"Trei pietre": alegerea unor inele de logodna cu trei pietre simbolizeaza vesnicia momentului (ieri-azi-maine).
 


 

Inele de logodna - pietre pretioase

 

Inele de logodna cu diamant. Inele de logodna cu diamant raman o alegere clasica si plina de rafinament. Diamantul, cea mai dura substanta cunoscuta si cu calitati deosebite in fabricarea de bijuterii, are in compozitie carbon pur supus la temperaturi si presiuni foarte ridicate. Acesta se regaseste in natura sub forma de cristale, avand diferite culori, culoarea rosu fiind cea mai rara.

 

 

Duritatea diamantului pe scara Mohs are valoarea 10. Duritatea unui diamant creste valoarea unei bijuterii care il include, fie ca vorbim despre inele de logodna, cercei sau medalioane. Valoarea unor inele de logodna cu diamant se stabileste in functie de 4 parametri (cei patru C, in limba engleza):

 

Carat - Carat;


Colour - Culoare;


Clearness - Claritate;


Cut - Taietura.

 

 

Greutatea acestor pietre pretioase pentru bijuterii se masoara in carate, un carat avand 0,2 grame. Cu cat aceste diamante sunt mai incolore, cu atat valoarea lor creste si implicict, valoarea modelelor de bijuterii in care vor fi incluse va creste. Taietura trebuie sa fie simetrica si proportionata, fiind unul dintre elementele cele mai importante in transformarea unui diamnat intr-un model de bijuterii de valoare. Cea mai raspandita taietura, taietura briliant, are 57 de fatete.
 

 

 

Inele de logodna cu rubin.  Inele de logodna cu rubin sunt unele dintre cele mai cautate bijuterii pentru o astfel de ocazie speciala. Rubinul face parte din grupul mineral al corindoanelor, unele dintre cele mai cautate de catre producatorii de bijuterii. Este cea mai dura piatra dupa diamant, avand duritatea 9.
 

 

 

Inele de logodna cu safir. Safirul este un corindon albastru, mai des intalnit decat rubinul, dar cu o mare cautare in randul iubitorilor de bijuterii. Safirele sunt perfecte pentru orice tip de bijuterii, inele, bratari, coliere si cercei. Culoarea lor albastra innobileaza orice bijuterie, fiind un cadou perfect, dar si o alegere de inele de logodna deosebit de apreciata de catre femei.

 

www.one.ro