O femeie a fost arsa pe fata dupa ce castile de telefon au explodat in timpul unui zbor dintre Beijing si Melbourne, autoritatile australiene reamintind de pericolul la care se expun cei care utilizeaza aceste dispozitive, scrie BBC. 

 

Tanara dormea in avion, ascultand muzica, atunci cand a fost trezita de zgomotul unei explozii si a simtit arsuri pe fata. Ea si-a aruncat pe jos castile, din care tasneau scantei si care la scurt timp au luat foc si au inceput sa se topeasca, scrie BBC.

 

”In acel moment mi-am atins fata, iar castile s-au lipit de gatul meu. Pentru ca in continuare simteam arsuri pe piele, am aruncat castile la podea. Erau pline de scantei si aveau flacari in unele locuri”, a declarat australianca.

 

Tanara, care si-a pastrat anonimatul, a povestit celor de la Biroul Australian pentru Siguranta in Transporturi ca in momentul incidentului asculta muzica la casti, potrivit Mediafax. Membrii echipajului s-au grabit sa o ajute pe femeie si au aruncat o galeata de apa peste casti, care intre timp se topisera si ramasesera lipite de podea.

 

 

”Pe perioada ramasa, cei aflati in avion au suportat mirosul de plastic incins, de electronice arse si de par ars”, se precizeaza in raportul celor de la Biroul Australian pentru Siguranta in Transporturi. Raportul nu mentioneaza firma producatoare a castilor, insa cel mai probabil cauza a fost o problema a bateriei litiu-ion.

 

Sursa foto: Google.com

Descopera.ro