1. Cafea mexicana


Amestecarea ingredientelor inainte de a pregati cafeaua ii poate da o aroma mult mai intensa. Serveste o ceasca de cafea cu bucati generoase de ciocolata si zahar brun.


Ingrediente:

-  125 ml de cafea

-  80 ml sirop de ciocolata

-  1 betisor de scortisoara

-  250 ml de lapte

-  60 ml zahar brun

-  ¼ lingurita de nuscoara

-  1 lingurita de vanilie


Preparare: Combina cafeaua, scortisoara si nucsoasa inainte sa le pui pe foc. Intr-un alt vas topeste zaharul brun, siropul de ciocolata si laptele. Apoi toarna amestecul de zahar in cafeaua fierbinte si adauga vanilia. 

 

 

 

2. Cafea de Olla


O bautura din cafea dulce, facuta cu ciocolata si cuisoare.


Ingrediente:

-  8 cupe de apa;

-  125 ml de cafea;

-  125 ml de zahar brun;

-  2 betisoare de scortisoara;

-  3 cuisoare intregi;

-  1 patrat de ciocolata semi-dulce.


Preparare: Fierbe apa intr-o cratita, apoi adauga scortisoara, cuisoarele, zaharul si ciocolata. Cand mixtura incepe sa fiarba, amesteca pana se face ca o spuma. Da focul la mic si adauga cafeaua. Lasa 5 minute sa fiarba, apoi serveste.

 

 

 

3. Vacanta cu lapte


O cafea aromata perfecta pentru vacanta. Dar nu numai. Poti face din acest tip de cafea cu lapte o bautura pentru orice moment al anului. Scortisoara, vanilia si nucsoara merg atat de bine impreuna!


Ingrediente:

-  o ceasca de cafea fierbinte;

-  200 ml de lapte;

-  30 ml de sirop sau extract de vanilie;

-  un varf de lingurita de scortisoara, zahar, cuisoare si cuisoare englezesti.


Preparare: Amesteca condimentele si vanilia. Adauga jumatate din mixtura realizata in cafeaua fierbinte, iar cealalta jumatate in laptele cald.

 

 

 

4. Cafea rece Thai


O reteta foarte buna pentru o cafea rece.  
Ingrediente:

-  2 lingurite de cardamon;

-  4 lingurite de zahar;

-  4 lingurite de frisca;

-  1 lingurita extract de migdale.


Preparare: Foloseste metoda ta preferata pentru a prepara 4 cesti de cafea, adaugand apoi cardamonul. Amesteca zaharul si extractul de migdale cu cafeaua fierbinte pana se dizolva, apoi lasa sa se raceasca. Umple pe jumatate 4 pahare cu gheata sparta, dupa care toarna cafeaua racita. Adauga o lingurita de frisca in fiecare pahar chiar inainte de servire.

 

 

 

5. Cafea cu ciocolata alba


Nu trebuie sa folosesti intotdeauna ciocolata neagra cand faci cafeaua. Ciocolata fierbinte alba este deosebit de relaxanta si de buna. Aceasta este o reteta foarte cremoasa.


Ingrediente:

-  100 de grame de ciocolata alba, tocata;

-  2 cupe de lapte;

-  2 cesti de cafea fierbinte;

-  frisca.

Preparare: Incalzeste laptele si ciocolata intr-o cratita pana se topeste si se face o crema. Adauga cafeaua si serveste cu frisca deasupra.

 

 

Sursa foto: Google.com

Ce se intampla, doctore