S-a nascut in satul Corjeuti, raionul Briceni, la 5 octombrie, ulterior aceasta data devenind sarbatoare internationala – Ziua Profesorului. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, apoi si-a continuat activitatea in diferite scoli private si licee de stat. A inceput a lucra inca din studentie, insa cariera propriu-zisa si-a cladit-o dupa absolvire. Scoala de engleza a deschis-o acum 2 ani. „Vreau sa educ cat mai multe generatii de studenti, iar ulterior, sa ajug sa contribui la dezvoltarea sistemului nostru de invatamant.”, marturiseste bruneta. Pe plan personal ii merge la fel de bine, a fost casatorita, insa momentan, e libera. Cunoaste-i fascinanta poveste in interviul ce urmeaza:

 

 

Cand si cum a inceput cariera ta?

 

Cariera mea a inceput acum 14 ani. Dupa o lunga căutare, am ajuns sa studiez limbi straine la Universitatea de Stat. Mama dorea sa fiu farmacista, eu – jurnalista, iar soarta dorea sa devin profesoara.

 

 

De ce ai ales anume acest domeniu?

 

La inceput a fost doar pasiunea fata de engleza. Nu mi-am dorit niciodata sa devin profesoara, asta era unica profesie pe care din start o negam. Credeam ca viitorul meu nu era deloc legat de pedagogie, insa ulterior pasiunea fata de engleza si-a spus cuvantul si lucrurile au luat amploare.

 

 

Ce presupune munca ta?

 

Munca mea presupune conlucrarea cu foarte multi oameni minunati, foarte multe carti citite, foarte multe metode studiate, practica indelungata, multa pasiune si dragoste. De asemenea, activitatea mea presupune interactiune cu studentii, tinerii dornici de a studia limba engleza. Rolul meu este de a-i ghida si de a face procesul de invatare cat mai usor, cu multa sustinere, grija, intelegere si dragoste.

 

 

Ce ai spune despre tine, daca ar trebui sa te descrii in cateva cuvinte?

 

As spune ca sunt un om sincer, pasionat de ceea ce fac, sunt responsabila si foarte ambitioasa.

 

 

Ce iti place cel mai mult la cariera ta de pana acum?

 

Cel mai mult ador relatiile pe care le stabilesc cu oamenii pe care i-am intalnit de-a lungul timpului si desigur, rezultatele pe care am reusit sa le obtinem impreuna.

 

 

Care este cea mai frumoasa amintire a ta legata de tine in companie?

 

Cel mai frumos moment ramane a fi deschiderea scolii, drumul care a durat mai mult de 14 ani.

 

 

Cum ti-ai dat seama ca aceasta este meseria potrivita pentru tine?

 

Rezultatele pe care le obtineam alaturi de studentii mei imi demonstrau faptul ca sunt pe drumul meu. Apoi, am inteles ca asta este menirea mea.

 

 

Ai vreun sfat pentru femeile care isi doresc o cariera la fel ca a ta?

 

In primul rand, sa-si faca cariera cu pasiune, pentru ca ulterior toate lucrurile, obstacolele sau greutatile nu vor mai fi greu de depasit sau nu vor mai fi simtite de-a lungul procesului. Pe langa rezultatele frumoase care apar in urma acestei activităţi, exista si o serie de provocari, iar atunci cand lucrurile nu sunt facute cu daruire de sine, ele raman in umbra.

 

 

Care sunt pasiunile, hobby-urile tale? Ce-ti place sa faci in timpul liber?

 

Timpul liber a devenit deja un lux. In activitatea mea timpul il intalnesc mai rar. Atunci cand il am, incerc sa fac unele dintre activitati: marea, muzica, teatru, intalnirile cu prietenele, ceaiul nocturn, cartile si vacantele.

 

 

Cum arata o zi perfecta pentru tine?

 

O zi perfecta pentru mine arata uneori stand acasa si citind pana tarziu. O alta zi perfecta poate arata in Odessa, atunci cand pot sa-mi organizez o escapada de weekend alaturi de prieteni pe malul marii.

 

 

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit vreodata, din punct de vedere profesional?

 

Imi e foarte greu la acest capitol, pentru ca complimente sunt foarte multe. Probabil ca, cel mai deosebit compliment ar fi ca sunt cel mai preferat profesor.

 

 

Daca te-ai intalni acum cu tine la inceput de cariera, ce ti-ai spune? Un sfat sau o constatare despre viata la care ai ajuns acum. 

 

Probabil ca nu as schimba foarte multe, as miza pe aceleasi instincte, si anume de a face lucrurile cu pasiune, iar rezultatele nu vor inceta sa apara.

 

 

Sursa foto: Facebook.com 

Perfecte