Astrologia reprezinta o pasiune zidita cu multa dragoste, inca din copilarie. Acest domeniu a fost inspirat de la tatal sau, care i-a deschis o portita spre lumea mistica. 

 

Astrologia este una dintre cele mai vechi şi mai apreciate discipline din lume. Inca din antichitate, cei mai multi dintre conducatorii marilor imperii, apelau la astrolog pentru a primi indrumarea si consilierea necesara inainte ca sa ia decizii importante . Din frageda copilarie eram fascinat de tot ce înseamna spaţiul de dincolo. Tata a fost cel care mi-a deschis o portita catre lumea misticului, cand abia incepusem sa merg la scoala, oferindu-mi diferite brosuri astrologice care erau pe atunci. am fost tot mai atras de cosmos şi pe acest drum s-au ivit o mulţtme de oportunittati pentru a realiza aceasta pasiune, de la literatura de domeniu şi panala intalnirea, mai tarziu, cu maestrul. 

 

 


 

De ceva timp, astrologia a capatat un contur mai intens in viata lui Sergiu Iordachi, impletindu-se armonios intre vocatie, pasiune si profesie. 

 

Astrologia in ultimul timp capata o amploare tot mai mare ca practica profesionista in spatiul est-european si pentru dezvoltarea personala, dar si menţinerea caprofesionist, dedicarea si pasiunea aici este indispensabila. Incerc sa corelez pasiunea cu profesionalismul capatat, dupa mai bine de un deceniu de studiu. Doar asa poate supravietui profesia!  

 

  

 

Astrologul Sergiu Iordachi afirma ca, acest domeniu mistic, astrologia, ar putea fi insusit cu usurinta de fiecare dintre noi. Iata care este cheia 

 

Astazi, practic fiecare isi cunoaste semnul sau zodiacal, planeta care ii guverneaza semnul, astfel astrologia a intrat deja in cultura noastra, dar deocamdata la nivel de limbaj. Oamenii au inceput sa inteleaga rolul astrologiei si renunta treptat sa o interpreteze drept un instrument de ” ghicit în stele” , ori ca pe un mijloc de divertisment. Daca ar fi sa comparam cu matematica, ar putea fi insusita de fiecare dintre noi, intr-o oarecare masura. E nevoie de vocatie, chemarea pentru un nivel mai elevat. E accesibila tuturor, insa nu toti ii pot deslusi misterele.

 


 

Cum ar trebui sa fie cel care vrea sa practice astrologia? Ce calitati trebuie sa posede un astrolog bun?

Sunt pareri diferite aici, unii cred ca cel care practica astrologia trebuie sa fie un sfant, sa duca o viata spirituala si ascetica. Practic, aceasta opinie este impartasita de catre persoanele care adera strict la principiile spirituale, sau fac asa chip. Dincolo de cunoasterea astrologiei si a mecanismelor prin care functioneaza, un astrolog bun si responsabil, e mai mult decat sa fie si un psiholog fin. Care sa intuiasca sensibilitatea, nivelul de acceptare si de cunoastere, psihologia clientului sau. Daca aplici astrologia ca pe un sablon, indiferent cu cine ai de-a face, este ca si cand ai face matematica exacta si nu astrologie. Or, aici vorbim despre oameni, iar asta implica o mare responsabilitate in modul de abordare. Desigur, cel ce practica astrologia trebuie sa fie o persoana dezvoltata social, cu o etica inalta, care sa aspire la o viata spirituala. El trebuie sa inteleaga semnificatia horoscopului clientului. Un astrolog bun, va respecta principiul „a nu face rau” si, in plus, nu va speria clientul sau sa-l copleseasca cu informatii uimitoare, dar va raspunde la intrebarile lui, il va informa si ii va sugera solutii. Va asigura confidentialitatea informatiilor personale ale clientului furnizate inainte si dupa consultarea astrologica. Facand predictii, va lasa intotdeauna clientului o sansa a liberului arbitru. Va incerca sa faca totul pentru a nu programa clientul, intrucat gradul de programare si asa este mare. Sarcina unui astrolog profesionist consta in a aduce beneficiu clientului. Cu toate acestea, in cazul in care o persoana a ajuns la un astrolog, ea trebuie sa fie pregatita sa auda si lucruri neplacute, iar astrologul trebuie sa fie gata sa le spuna, dar corect. De asemenea, un astrolog profesionist poate refuza un client in consultare, daca pentru aceasta este un motiv intemeiat.

 


 

Cat de mult contribuie astrologia la dezvoltarea personala a unei persoane si care ar fi cel mai grozav rezultat pe care cine l-ar putea obtine, din includerea astrologiei in viata sa ?

 

Cred ca Astrologia ajuta o persoana sa inteleaga mai bine propria viata si sa obtina o perspectiva asupra acesteia. De multe ori cand suntem ocupati cu trairea propriei noastre vieti este dificil sa o vedem obiectiv din perspectiva unuia din afara. Astrologia iti permite sa pasesti in afara ta si sa vezi ce se petrece cu adevarat in viata ta, fara prejudecatii sau iluzii subiective. Pentru unii oameni asta este util, deoarece le permite sa accepte cine sunt si ce circumstante au. Chiar daca aceasta nu elimina neaparat nevoia de a lua masuri pentru a-ti imbunatati viata si circumstantele.

  

 

 

Cu totii suntem curiosi sa aflam detalii despre viitor. Poate astrologia, intr-o oarecare masura sa ne raspunda la aceste intrebari?

„Dati-mi un punct de sprijin si pun pamantul in miscare” spunea Arhimede, la fel si in Astrologie, e necesar ca persoana careia i se va face previziuni sa stie timpul exact si locul nasterii. Prognosticul depinde in mare masura de aceste date, pentru ca horoscopul se schimba la fiecare patru minute. Pana a trece la previziuni, initial, astrologul efectueaza o retrospectiva, care il ajuta sa inteleaga cum s-a dezvoltat persoana de la nastere si pana in prezent si sa inteleaga sensul si manifestarea acelor fenomene astrologice, care trebuiau sa se realizeze. Intotdeauna intre prezent si viitor este un lant de alegeri, pe care le face persoana. Dar de fapt, astrologia exista nu atat pentru a prevedea evenimente, cat pentru a identifica oportunitati pentru om si sensul existentei lui. Cum spunea astrologul american Dane Rudhyar „datele astrologice nu indica evenimentele, ci posibilitatile de dezvoltare a acestora”. Cu toate acestea, de la astrologie se asteapta previziuni de evenimente concrete, uitand ca a prevedea, adica a dezvalui esenta interioara a ceea ce se intampla si a omului insusi , este mult mai important si mai dificil.

 

 

 

 

 

Atunci cand trebuie sa iei o decizie importanta, te folosesti de tehnicile astrologice?

 

Astrologia este un instrument care te ajuta sa te cunosti, sa te intelegi, si atunci cand ai de luat o decizie, totul depinde de libertatea noastra de alegere. Cu cat nivelul de constientizare a persoanei creste, cu atat devin mai importante fiecare din deciziile acesteia. Atunci cand imi doresc sa declansez un eveniment de care sa beneficiez maximum posibil, selectez dupa pozitia astrilor momentul cel mai potrivit pentru aceasta. Va asigur, e o munca nu totdeauna usoara. Dar nu se rezuma lucrurile numai aici. Sunt situatii ramificatorii in viata cand astrologia te poate ajuta doar la nivel de a intelege cu ce sa pasesti pe calea care o alegem doar noi singuri. Pot fi situatii cand persoana se gaseste intr-un coridor al destinului sau, cand nu are libertate de alegere sau aceasta alegere este intr-atat de infima, incat este clar ce decizie va lua ea. Altfel zis, astrologia imi e ultila pentru a intelege cata libertate de actiune am sau nu.

 

 

 

 

Ce argumente le aduci celor care nu cred in zodiac?

Zodiacul este o componenta centrala in astrologie, este fundamentul pe care ea este construita. Astrologia nu trebuie confundata cu o credinta. Credinta tine de domeniul religiei. Astrologia este o stiinta oculta, un instrument de cunoastere a sinelui. Atitudinea reticenta fata de astrologie vine din lipsa de cunoastere mai profunda a acestei discipline. Cand treburile unei persoane merg bine şi este mulţumita de toate, ea nu se gandeşte nici la cosmos, nici la armonie, nici la spiritualitate, isi traieşte viaţa aşa cum se traieşte. Dar atunci cand ea se confrunta cu provocari şi dificultaţi, apar intrebari: cum sa traiasca şi pentru ce? De ce s-a intamplat in acest fel şi anume cu mine? Ce se va intampla maine? Simţindu-se neajutorata, persoana va incepe sa caute sprijin, iar sprijinul intai de toate e in cunoştinţe. Totodata cunoştinţele tradiţionale obţinute in liceu, colegiu, universitate, nu dau in deplina masura incredere şi inţelegere. Sunt necesare cunoştinţe cu totul la un alt nivel, care descriu procesele ascunse şi puţin subordonate omului, dar cu o influenţa directa asupra destinului sau.

 

 

 

 

 

 

 

Poate omul sa-si influenteze destinul prin actiunile sale, sau „ce ti-e scris, in frunte ti-e pus”?

 

Este o intrebare care framanta lumea de foarte mult timp. Unii spun ca nu este posibil sa influentam destinul, ca „toti suntem in mainile lui Dumnezeu”, si fiecare isi stie locul sau. Altii, dimpotriva, spun ca noi singuri suntem creatorii sortii noastre, cum spunem si cum ne dorim, asa si se intampla.Astrologii insa privesc altfel viata unei persoane. Intr-adevar, evenimentele din viata noastra nu sunt intamplatoare, acestea sunt supuse anumitor legi, in primul rand legilor astrologice. Dar acest lucru nu inseamna ca nimic in viata nu poate fi schimbat. Viata noastra e o miscare unilaterala si inapoi nu ne putem intoarce. Cu parere de rau, nu stim intotdeauna unde se poate face o alegere reala.Astrologul cunoaste aceste puncte de alegere. Si poate prevedea cursul evenimentelor de la o bifurcare la alta. Dar mai departe de bifurcatie, este deja dificil de prevazut, persoana poate schimba brusc traseul. Si in acest caz este posibil de gasit un nou punct de maxima importanta, astrologul poate spune care drumuri se intersecteaza in urmatoarea bifurcatie si unde se duc si ce statii au. Astrologul nu determina alegerea omului, dar poate arata caile posibile si urmarile. Adesea astrologia ajuta la evitarea deciziilor incorecte sau inoportune. Si de multe ori ajuta sa se faca o alegere rezonabila. Desi exista situasii cind nu putem face o alegere. Si in acest caz prognoza este utila. Daca stii ce trebuie sa se intample, nu vei simti un soc inevitabil, cand evenimentul va parea ca ”cazut din pod” sau, cel putin, acest soc va fi mai mic. In general, avem libertatea de alegere, dar nu la fel de mare cum noi credem. Astrologia ne permite sa vedem viitorul si ne permite sa trecem prin viata cu ochii deschisi. Iar in interior sa fim pregatiti pentru ceea ce ne asteapta.

 

 

 

 

 

 

Atunci cand vorbim despre horoscop, cat la suta este calcul si precizie si cat reprezinta intuitie sau interpretare personala?

 

Este dificil de facut o asemnea precizare. Poate ca sunt egale, jumatate e intutie si jumatate calcul, deoarece totul se bazeaza pe calcule. Important e modul in care le folosesste astrologul, care depinde doar de intuitia si cunostinsele lui, de nivelul de elevare.Astrologia abordeaza fiecare persoana foarte individual. Horoscopul unei persoane nu va fi niciodata exact la fel ca si horoscopul alteia, chiar si horoscopul gemenilor difera unul de altul, doar ei se nasc in momente diferite, chiar si la cateva minute, dar diferite. Cat priveste interpretarea horoscopului,procesul este echivoc, in functie de abordare, metoda aleasa, de personalitatea si creativitatea astrologului. Procesul de „decodificare” a datelor hartii astrologice este una dintre cele mai dificile etape din activitatea astrologului. Aceasta complexitate de interpretare, nevoia de sinteza a elementelor hartii intr-un ansamblu coerent, nevoia de inspiratie a astrologului, sunt cauza principala pentru care astrologia este adesea numita arta. Astfel, partea mecanica a calculelor astrologice sunt inlocuite cu abilitatea umanistica de a citi in mod adecvat horoscopul.Precizia interpretarii horoscopului depinde de mai multi factori. In primul rand, astrologul ar trebui sa ia in considerare caracteristicile individuale ale clientului: varsta, sex, apartenenta etnica si religioasa, nivelul de constientizare a problemelor lui, dorinta clientului de a accepta sfatul altora, etc. In al doilea rand, astrologul trebuie sa gaseasca cele mai potrivite accente in aceasta situatie si sa aleaga tehnicile astrologice cele mai potrivite (de exemplu, sa i se ofere clientului in profunzime o consiliere financiara, folosind metodele prognozei pentru bursa de valori, sau pentru a vorbi despre posibilele probleme in familie, folosind metodele sinastrice). In al treilea rand, astrologului (in special cel incepator), uneori ii este dificil de a concilia intr-o singura imagine o masa de date disparate in horoscop, de a evidentia temele dominante in harta, de a determina puterea elementelor individuale ale horoscopului.

 

 

 

 

 

De ce ar trebui sa tinem cont de horoscop si cand ar trebui sa-l consultam?

 

In fiecare zi, atunci cand trebuie sa semnam niste documente, la inceput de drum…De regula, o persoana se adreseaza la astrolog in momentele de criza, cand ceva deja s-a intamplat sau este pe cale sa se intample. Cand are nevoie de o ghidare, de un impuls. Orice problema oricum este mai bine sa fie prevenita decat rezolvata. Motiv pentru care, tot mai bine e preventiv sa se consulte un specialist .Studiind horoscopul individual, astrologul poate identifica intotdeauna punctele forte si punctele slabe ale persoanei si sa-i sugereze modul cel mai oportun de actiune. Astfel, astrologia, mai intai de toate, ajuta persoana sa descopere diferite laturi ale caracterului sau, permite ca ea sa se cunoasca mai bine, sa inteleaga atitudinea sa fata de ceilalti, sa-si gaseasca locul in viata.Cu ajutorul astrologiei, se poate calcula posibilitatea compatibilitatii a doua sau mai multe persoane in dragoste, casatorie, prietenie, afaceri, intr-un anumit grup. Adesea se recurge la sfatul astrologului pentru determinarea vocatiilor si abilitatilor copiilor, pentru determinarea inclinatiilor lor profesionale, in genere in educatie. Asa sectiune din astrologie cum este astrologia orara, permite de a primi un raspuns la orice intrebare vitala si specifica pusa de o persoana. Iar astrologia electiva ajuta la alegerea unui moment favorabil de timp pentru un inceput de succes a oricarui caz important pentru noi (fie ca e nunta, calatorie, proces, inceputul unei construcţii, schimbarea ocupaţiei profesionale, cumparatura importanta, schimbarea locului de trai, etc.). In prezent, de o dezvoltare larga se bucuri, astropsihologia, astrologia relationala, astrologia afacerilor, astrologia economica, astrocartografia (determinarea localizarii favorabile in interiorul sau in afara tarii), astrologia meteorologica, astrologia mundana (studiaza viata statelor, oraselor). Astrele predispun, omul dispune, iar un horoscop personal e o ustensila de incredere.

 

 

 

 

 

 

Ce inseamna compatibilitate astrologica si cum ne poate fi de folos?

 

Intr-adevar, daca vorbim despre compatibilitatea dupa semnele zodiacului, atunci interpretarea generala a acestei intrebari de multe ori nu corespunde realitatii. Noi nu putem spune ca semnele aceluiasi element sunt cu siguranta compatibile. Se pot intalni o multime de exemple reale care dovedesc contrariul. De asemenea, nu putem spune ca semnele care apartin aceleiasi cruce, si anume, situate la o distanta de 90 ° sau 180 ° una fata de cealalta, la sigur intra in conflict si relatiile lor sunt fara perspectiva. Nu deloc. Se poate afirma indraznet ca pot fi compatibile intre ele chiar toate semnele, adica, toate 144 combinatii de semne ale zodiacului (12x12) nu sunt fara speranta.In astrologie este o sectiune intreaga, numita astrologia relationala sau sinastrica, care studiaza interactiunea dintre doua sau mai multe persoane, inclusiv probleme de compatibilitate ale partenerilor (de cuplu, de afaceri), relatiile de munca, conflicte familiale, etc. Analizand potentialul unui parteneriat in horoscopul natal al unei persoane, astrologul poate descrie tipul de persoana dorit si nedorit pentru casatorie, poate calcula timpul cel mai probabil al incheierii casatoriei, precum si sa ofere o privire generala si calitativa de sinteza a unei potentiale casatorii. Atunci cand facem cunostinta cu sexul opus, ne bazam pe experienta noastra, fie ea si mica, pe cunoasterea vietii si, desigur, intuitie. Dar numai un astrolog profesionist ne poate spune cat compatibila este persoana data cu alesul sau aleasa la nivel psihologic, intelectual, dupa calitatile sale de afaceri si creative, dupa nevoile sexuale si stilul de viata in general.

 

 

Ce informatii putem afla din perspectiva astrologica despre compatibilitatea sexuala cu un potential partener?

 

Pentru aceasta, astrologul cerceteaza hartile ambilor parteneri, precum si sinastriile hartilor natale a acestora, astfel va explica cum in genere o persoana percepe sexul, iar apoi va lua in considerare compatibilitatea lor sexuala. Atunci cand se analizeaza aceasta in harta sinastrica, se ia in considerare cele trei nivele – inferior (sexul), mediu (erosul) si superior (spiritualitatea). Instinctul sexual este cel mai puternic si la indivizii cei mai elevati este asociat cu senzatii frumoase, care sunt unificate prin cuvantul dragoste. Erosul creeaza premise mentale pentru dragostea sexuala, dar puteti gasi si in sexualitate cauza sentimentelor erotice. In horoscop inceputul masculin in sex il ofera Marte – planeta pasiunii, dar erotismul – Soarele, pe cand inceputul feminin in sex il reprezinta Venus, iar Luna – erotismul. Dar in fiecare om exista un inceput masculin si feminin, altfel nu s-ar intelege reciproc. O persoana se va cunoaste in situatiile cele mai intime. In acel moment, se descopera toate mastile, toate simularile. In relatia cu partenerul sau se poate vedea atitudinea sa fata de intreaga omenire. Pasiunea brutala, egoismul gol, asprimea sufletului – toate ies la suprafata. Respectul sau neglijarea partenerului sau pe sine insusi, stapanirea de sine sau impetuozitatea, satisfacerea instinctului sexual sau satisfactia inspirata, lasa o urma pe intregul caracter al persoanei. Tipul si directia inclinatiilor sunt vizibile in horoscop, iar o analiza completa este in masura de a ajuta fiecare cuplu sa se inteleaga reciproc, pentru a evita dezamagiri si tradari in viitor.

 

  

 

 

In unele traditii ale lumii, se studiaza astrograma personala a celor doi parteneri, inainte de casatorie, pentru a verifica compatibilitatea. La noi, deseori femeile sunt acelea care cer sfatul unui astrolog inainte de casatorie. Care ar fi explicatia acestui fenomen?

 

Intr-adevar, spre exemplu in India, este primit sa se ceara sfatul unui astrolog, iar el numeste o zi favorabila pentru nunta. Se intampla ca candidati potriviti se aleg mai multi si atunci parintii fetei se duc si se uita. De multe ori, fata aproape ca nu vede viitorul ei sot: ea se casatoreste aproape cu un strain. Pentru femeile europene acest fapt este socant, dar pentru o mireasa indiana aceasta e o norma. Pentru aceasta ea este pregatita din copilarie. Cu toate acestea oamenii culti intreaba daca mirelui ii place de mireasa.Sa revenim la cultura noastra. Faptul ca la noi femeile sunt mai receptive si cer sfatul astrologului, isi gaseste explicatie chiar din simbolul care le reprezinta in astrologie – Luna, astrul care le guverneaza. Totodata Luna guverneaza si semnul Racului si simbolic Casa a IV a horoscopului, acestea semnificand familia, traditiile, radacinile, casa. Femeia este cea de care depinde crearea unei familii fericite, puterea ei e in maleabilitatea si flexibilitatea enorma cu care poate ghida inceputul masculin. Ei ii revine alegerea barbatului, dar barbatul e cel care vine cu dorinta de familie. Si atunci cand apeleaza la sfatul unui astrolog una din cauze intemeiate ar fi sa se convinga in alegerea care are sa o faca. Se poate spune ca, casatoriile de succes ar fi mult mai multe, daca inainte de casatorie, fiecare dintre noi s-ar gandi la ce ar putea fi util partenerului, de ce m-a ales pe mine, ce sarcini personale decid pentru el, pentru ce ma iubeste, pentru ce-mi place acest om, care sunt calitatile lui reale, ar incerca sa inteleaga partenerul. Dar nu ceea ce pare prin valul iubirii. Astrologia ajuta sa se faca claritate la acest capitol.

 

 

 

Unii parinti isi doresc ca viitorul lor bebelus sa se nasca intr-o perioada anume, pentru a fi din zodia X. Ce rol joaca compatibilitatea astrologica intr-o astfel de relatie?

 

Toate invataturile mistice si religioase ale lumii afirma ca fiecare persoana se naste cu un destin harazit pe cer care se pune la nastere. Astfel, fiecare se naste doar in momentul destinat, cand pozitia astrelor pe cer corespunde sortii sale individuale. Astrologia poate prevedea intr-adevar perioadele in care nasterea copiilor este posibila sau cand aceasta este foarte dificila, precum si numarul lor.Perioadele favorabile cand este foarte si foarte probabil nasterea copilului, exista si acesta este un fapt. Desigur, este inutil sa se calculeze fiecare pas, si a sa ne limitam in alegere si luare de decizii, dar este mai bine sa profitam de perioada „usii deschise” decat sa spargem poarta incuiata.Conform unor cercetari astrologice, o femeie are cea mai mare capacitate de a concepe un copil in acea faza a Lunii care coincide cu faza Lunii cand a fost nascuta. Tinand cont de acest indice, un cuplu ar putea sa-si programeze un copil dintr-o anumita zodie, care sa aiba o buna afinitate zodiacala cu a parintilor. Un astrolog va analiza in acelasi timp si horoscopul copilului, si horoscopul parintilor acestuia. In special este utila familiarizarea parintiilor cu horoscopul copilului in caz de incompatibilitate astrologica. Pentru ca multe dintre lucrurile pe care parintii le percep ca o provocare intentionata a autoritatii lor si in plus le mai i-au la inima, de fapt, reflecta diferentele individuale fundamentale intre doua persoane. Si a vedea aceasta cu ajutorul astrologiei este intr-adevar foarte util. Astrologul aici poate ajuta parintii sa inteleaga si sa indeparteze cauza conflictului.

 

 

 

 

Atunci cand cunosti o persoana, cat de des incerci sa o vezi prin prisma astrologica?

 

Manifest astfel de curiozitate numai atunci cand vreau sa cunosc mai mult o persoana, dar nu se intampla des acest lucru. Pentru aceasta e necesar sa cunosc datele de nastere ale acesteia, care le pot obtine doar cu acordul acesteia.


Sursa foto: Facebook.com/arhiva personala

Perfecte