Conform ultimelor studii, femeilor le lipsesc notiuni de educatie financiara, ceea ce le face mai putin independente. De fapt, pana la 91% dintre femeile din cupluri heterosexuale nu au o educatie financiara indeajuns de bine documentata incat sa participe la deciziile financiare ale cuplului.
Pentru a te ajuta sa dobandesti cateva notiuni de educatie financiara, am descoperit cateva carti pe My Domaine ce te vor ajuta sa iti gestionezi mai bine finantele.

 

8 carti de educatie financiara pentru orice femeie independenta
„Financially Fearless“, de Alexa von Tobel, te va invata cum sa te tii de un buget, fara sa renunti la lucrurile care iti fac placere. Vei invata sa economisesti bani fara sa renunti la aici & acum.
„What your financial Advisor isn’t telling you“, de Liz Davidson, se adreseaza femeilor ce isi doresc notiuni de baza de educatie financiara. Ce vor independenta financiara. Vei invata cum sa iesi din datorii, cum sa alegi investitii de calitate si ce sa cauti la un specialist in finante.
„The Intelligent Investor“, de Benjamin Graham, este ca o biblie financiara. Desi publicata in 1949, cartea este inca de actualitate. Vei invata valoarea investitiei si cum sa iti alegi portofoliul, asa incat sa te poti retrage la pensie chiar mai devreme.
„Get a financial Life“, de Beth Kobliner, este cartea de educatie financiara ce te ajuta daca esti genul care se crispeaza numai cand aude de gestionarea banilor. O carte din care vei invata strategii de a iti plati imprumurile si de a prospera.
„Your Money or your life“, de Vicky Robin si Joe Dominguez, te va face sa intelegi relatia pe care o ai cu banii: de ce cheltuiesti mult, de ce castigi putin.
„Make your kid a Money Genius (even if you’re not)“, de Beth Kobliner, te ajuta sa pui bazele educatiei financiare inca din copilaria fiului sau fiicei tale, intrucat studiile demonstreaza ca cei mici dobandesc obiceiuri financiare deficitare de la 7 ani.
„The Automatic Millionaire“, de David Bach, respinge ideea ca a-ti dramui bugetul te va face bogat. Vei invata ca este vorba sa-ti creezi un plan, pentru a-ti asigura viitorul financiar.
„The Indez Card“, de Helaine Olen si Harold Pollack, este cartea de educatie financiara ce te va invata tot ce trebuie sa stii despre banii tai. O carte actuala, reala, despre cum sa economisesti inteligent.

 

 

 

www.andreearaicu.ro