Ce le lipseste oamenilor contemporani?
Am zis de mai multe ori: exercitiul iubirii, intelepciunea si dezvoltarea spirituala. Ar fi cam una si aceasi in principiu, daca am avea maturitatea sa intelegem.


Ce inseamna practica spirituala?
Spiritualitatea nu inseamna practica oarba intr-o invatatura religioasa. Spiritualitatea este o practica care aduce transformare, usurare si comunicare. Toti oamenii avem nevoie de o dimensiune spirituala in viata. In absenta acesteia este foarte istovitor sa faci fata provocarilor zilnice care apar in cale. Practica spirituala ne ajuta sa nu mai dezvoltam stari de frica. Intelegem ca alaturi de corpul fizic avem si unul spiritual, unii prefera sa le vada impreuna, altii separate. Important e sa intelegem ca dezvoltarea spirituala ne ajuta enorm cand avem de a face cu emotiile, cand trebuie sa ne ascultam, imbratisam si acceptam suferintele, sau , chiar si atunci cand e nevoie sa constientizam si suferintele altor oameni. Cand deprindem capacitatea aceasta, putem dezvolta o intimidate spirituala autentica si de durata cu noi insine si cu ceilalti


Cat de important e pentru un om sa isi accepte corpul fizic?
Daca invatam sa ne acceptam corpul, atunci avem sansa sa vedem corpul ca fiind casa noastra. Putem sa ne odihnim in corpul nostrum, putem sa ne simtim in largul nostrum in el, putem sa ne relaxam sis a simtim bucurie si destindere. Daca nu ne acceptam corpul si mintea nu ne putem simti acasa cu noi insusi. Trebuie sa ne acceptam asa cum suntem! Aceasta este o practica foarte importanta. Pe masura ce exersam faptul de a ne cladi un camin cu noi insasi, devenim tot mai frumosi si mai frumosi.
Fiecare om ne nastem in chip de floare in gradina omenirii. Ati vazut vreodata flori urate? Prea grase, prea slabe, prea roscate , cracanate sau pistruiate? Fiecare floare este deosebia de toate celelate flori anume prin autenticitatea ei. Din nefericire in societatea noastra exista multe mesaje care ne spin inca de la o varsta frageda, ca ceva ar fi in neregula, ca nu corespundem unui anumit standard. Suntem hraniti cu minciuni, paradoxuri si iluzii ca daca vom arata intr-un anume fel, vom avea partenerul potrivit, jobul perfect , vom fi iubiti si acceptati iar progmela noastra se va remedia. Nimic mai eronat! Suntem frumosi asa cum suntem, nu e nevoie sa ne transformam in altceva sau altcineva, atunci nu vom mai fi noi.


Intr-o relatie de cuplu, aspiratiile comune sunt importante?

Aproape vitale! Intr-o relatie cand cei doi impartasesc acelasi fel de aspiratii, devin un singur intreg, devin un instrument al iubirii si al pacii intre ei. Au aceleasi preocupari, aceleasi dorinte si merg spre acelasi viitor comun. Nu mai e loc pentru gelozie, suparari, fiindca ambii sunt devotati acelorasi principii si urmaresc acelasi scop. Impartasesc totul iar libertatea lor ramane intact. Astfel ajung sa inteleaga ca iubirea nu e o inchisoare a fiintei si nici a personalitatii, din contra, iubirea adevarata ofera spatiu din belsug!

Perfecte