Paris – orasul indragostitilor; Venetia – orasul indragostitilor; Praga – mai nou, si ea un oras al indragostitilor; Viena cea romantica, oras numai bun pentru indragostiti, etc. Romanticii fac din aceste orase un cliseu. De fapt, in Europa, exista o gramada de alte orasele, care abia asteapta sa fie descoperite. 


Mai jos aveti cateva propuneri care sper sa va inspire:

 

Bruges, Belgia

Plin strazi pavate cu piatra si de, orasul belgian Bruges este considerat unul dintre cele mai pline de viata din Europa. Cafenele de tot felul, ciocolateriile elegante, arhitectura medievala flamanda si catedralele impunatoare fac orasul sa para unul desprins din povesti.

 

To do: Incercati niste plimbari cu barca pe canalele linistite ale orasului si o vizita la Minnewater - Lacul Dragostei - un ochi de apa, cu lebede si salcii, inconjurat de un peisaj idilic, intr-un parc frumos - chiar e romantic, bun de construit amintiri emotionante care sa tina o viata intrega.

 

 

 

 

 

Lisabona, Portugalia

Lisabona, capitala boema care canta fado si miroase a cafea.

 

Incarcata de istorie si avand atmosfera mediteraneana specifica, Lisabona este unul dintre cele mai frumoase locatii din Europa pentru a petrece o vacanta romantica.

 

Nu ratati Castelul Sfantului Gheorghe pentru panoramele superbe asupra orasului si Liftul Santa Justa – este un lift de 45 metri construit in secolul 20 de catre un ucenic a lui Gustave Eiffel. De sus vederea este absolut senzationala.

 

To do: De mancat Pasteis de Nata – celebrele si delicioasele tarte cu ou, alaturi de traditionala cafea bica.

 

 

 

 

 

Barbizon, Franta

La doar 2 pasi de Paris se afla domeniul Fontainbleau. Recunoscut atat pentru frumusetea si puritatea naturii, dar si pentru Castelul care a scris istoria Frantei. Padurea Fontaibleau este una din cele mai frecventate destinatii europene si ocupa locul 3 al destinatiilor franceze dupa Catedrala Notre-Dame si Disneyland. 13 milioane de vizitatori o viziteaza in fiecare an.

 

Barbizon este o localitate mica si plina de prospetime, departe de agitatia haotica a orasului. Are casute cochete, si cand ajungi aici ai impresia ca ai ajuns pe taramul elfilor, spiridusilor, pare rupt din poveste.

 

To do: Neaparat sa mergeti la Castelul Fontaibleau, este o bijuterie arhitecturala situate intr-o locatie magnifica. A fost resedinta regala a 34 suverani francezi, incepand cu Ludovic al 7-lea si terminand cu Napoleon al 3-lea.  

 

 

 

 

Sighisoara:

Nu foarte departe de Brasov, cetatea Sighisoarei este privita de multi drept o poarta spre Evul Mediu, multe dintre cladirile sale avand secole intregi de existenta. Strazi pavate, inguste, care urca si coboara printre casele colorate, turnurile si bastioanele cetatii, Turnul cu Ceas sau scarile acoperite sunt locuri care se transforma in povesti cu cavaleri si printese. Niciun indragostit nu trebuie sa rateze Sighisoara. Cetatea Medievala este probabil locul cel mai potrivit in care sa-ti traiesti mai viu ca oricand povestea de dragoste.  

 

 

 

 

Istanbul

Te indragostesti de Istanbul la prima vedere. Te farmeca. Masajul cu spuma de la hammam, baclavalele aromate, catedrala Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi sunt doar cateva atractii care iti raman in suflet.

 

To do: Te poti relaxa cu o croaziera pe Bosfor de unde poti vedea palatele si vilele luxoase. Dupa ce treceti sub primul pod, puteti sa va opriti pentru a manca midii bine prajite cu un pahar de raki, iar la apus de soare mergeti la restaurantul Turnului Galata pentru o cina romantica.

 

Exista un mit precum ca indragostitii se simt bine oriunde, numai pasiune de ar fi.

 

 

 

Oriunde nu ati ajunge, sa aveti parte de multe amintiri frumoase!

 


Vezi si alte destinatii descoperite de Diana pe blogul http://bloginfidel.com/


Perfecte