Familia regala tocmai a confirmat ceea ce multi credeau de cateva zile, Meghan Markle este insarcinata! Ce titluri va primi insa acest copil? Precum probabil stii, Regina le-a acordat cateva titluri nobiliare viitorilor parinti. Meghan Markle si Printul Harry au devenit, dupa casatorie, Ducele si Ducesa de Sussex, Contele si Contesa de Dumbarton (in Scotia), Baronul si Lady Kilkeel (in Irlanda de Nord).

 

 

Regulile regale britanice, stabilite inca din 1917 de catre Regele George V, stipuleaza faptul ca totii copiii Printului de Wales vor deveni inca de nastere Printi si Printese. Insa, nu acelasi lucru este valabil si pentru nepoti. Fiul sau fiica Ducilor de Sussex va ocupa al saptelea loc in ordinea de susccesiune la tron, insa acest lucru nu ofera si titlul de Print sau Printesa. Cand Printul William s-a casatorit in 2011 cu Kate Middleton, ea a devenit oficial "Her Royal Highness, Printesa William of Wales", la fel cum Meghan Markle este acum "Her Royal Highness, Printesa Harry of Wales". Cu toate acestea, oficial, ele nu poarta titlul de Printesa, deoarece nu au sange regal.

 

 

 

In 1917, Regele George V a decis ca numele de familie regal sa fie "Windsor", iar ulterior Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip au hotarat ca toti descendentii familiei regale care nu au titulatura de Majestatea sa, Print sau Printesa sa poarte numele de familie Mountbatten-Windsor. Tinand cont de toate aceste reguli, copiii lui Meghan Markle si Printul Harry vor purta cel mai probabil titulatura de Lord sau Lady Mountbatten-Windsor. Mai exista insa si posibilitatea ca Regina, daca va dori, sa schimbe acest aspect privind titulatura pe care o vor primi copiii lui Meghan Markle si Printul Harry – a mai procedat asa si anterior.

 

 

In 2012, inante ca Printul George sa vina pe lume, Regina a aprobat o noua lege prin care se spunea "Toti copiii fiului cel mare al Printului de Wales vor avea si se vor putea bucura de titlul si atributul de Majestatea sa, avand titulatura oficiala de Print sau Printesa inaintea numelui crestin”. Stiind deja cat de mult il pretuieste Regina pe Harry, nu ne-ar mira ca si copiii lui Meghan Markle si Printul Harry sa devina totusi printi sau printese, insa acest lucru va fi posibil numai printr-o lege speciala.

 

 

Sursa foto: Google.com

ELLE