Aloca-ti un interval corespunzator dimineata si urmeaza acesti pasi pentru a putea demara in siguranta. Iata cum iti deszapezesti masina si inlaturi eficient zapada si gheata de pe ea, pentru a nu avea surprize neplacute pe drum.

1. Fa-ti carare

Ca sa nu ramai intepenit chiar in curtea ta, da mai intai cu lopata pentru a forma o carare spre iesirea la strada. Inlatura cat mai mult din stratul de zapada, pentru ca daca treci cu masina peste, se va comasa si va fi dificil de sapat apoi. Daca temperaturile mai scad zapada batatorita ar putea ingheta facandu-ti si mai dificila iesirea.

2. Cum iti deszapezesti masina. Da la o parte toata zapada

Da la o parte zapada cu o perie de calitate, care sa nu iti deterioreze geamurile si caroseria. Incepi cu partea de sus si continua cu geamurile, capota si portbagajul, iar la final curata bine si farurile.

3. Cum iti deszapezesti masina. Fosloseste sistemul de dezaburire

Desi nu este destinat topirii ghetii si zapezii, poti porni sistemul de dezaburire al masinii in timp ce o cureti.

4. Cum iti deszapezesti masina. Curata geamurile in intregime

Nu te limita la curatat parbrizul in dreptul volanului, pentru ca nu iti vei asigura astfel siguranta deplasarii si poti lua si amenda. In timpul mersului, zapada ramasa poate acoperi geamul unde ai nevoie de vizibilitate sau poate sari pe geamurile altor masini aflate in deplasare. In plus, vei consuma mai mult combustibil daca mergi cu zapada pe masina. Curata toate geamurile pe intreaga suprafata.

5. Cum iti deszapezesti masina. Inlatura gheata

Daca s-a format deja gheata pe geamuri va trebui sa le cureti cu o racleta. Incepi din margine incarcand sa bagi racleta sub stratul de gheata. Fii atent cand ajungi in jurul stergatoarelor si asigura-te ca nu raman bucati de gheata acolo.

6. Cum iti deszapezesti masina. Foloseste o solutie pentru dezghetarea geamurilor

Te poti folosi in inlaturarea ghetii de o solutie pentru dezghetat. Pulverizeaz-o pe geam si foloseste apoi racleta pentru a-ti fi mai usor. Nu folosi niciodata apa calda pentru ca risti sa iti crape geamul. Pe suprafata uscata poti folosi si o solutie de tratare a geamurilor impotriva depunerilor de apa. In acest fel vei avea mai putina gheata de curatat.

Poti consulta cateva trucuri pentru dezghetarea geamurilor masinii aici.

7. Cum iti deszapezesti masina. Ocupa-te de stergatoare

Ai grija sa nu pornesti la drum cu stergatoarele inghetate lipite de parbriz. Unele masini au un sistem de dezghetare a acestora asemanator celui pentru dezaburirea lunetei. Daca nu ai aceasta optiune, curata-le pur si simplu cu degetele. Sistemul de dezaburire pornit cu cateva minute inainte iti poate facilita aceasta munca.

8. Cum iti dezapezesti masina. Asigura-te ca ai suficient lichid de parbiz

Asigura-te ca ai suficient lichid de parpriz pentru iarna inainte de a porni la drum, s-ar putea sa ai nevoie sa mai cureti geamul in mers.

 

Perfecte