In meniul hotelului Baccarat din Manhattan se gaseste desertul Bear Extraordinaire (urs extraordinar), o inghetata de lux in valoare de 1500$. De fapt, inghetata costa 300$, dar ea este servita intr-un pahar din cristal sub forma de urs, care costa 1200$ si pe care clientii il pot lua acasa dupa ce consuma costisitorul desert. 

 

 

Inghetata este facuta din vanilie importata din Madagascar si trufe negre, are o crusta din ciocolata alba pictata manual si este decorata  cu frunze comestibile din aur si argint. In plus, desertul este servit cu un sos de sampanie si bezea de citrice.

 

 

Daca nu punem la sotoleala recipientul scump in care acest desert din Manhattan este vandut, recordul pentru cea mai scumpa inghetata din lume este detinut de o cofetarie din Dubai. O singura cupa costa 817$ si contine trufe negre, aur si sofran. Cofetarul care a conceput acest desert costisitor a declarat: “Cel mai scump condiment din lume este sofranul, cel mai scump ingredient alimentar este trufa negra si cel mai scump metal este aurul, asa ca cele trei ingrediente se gasesc in inghetata mea”.

Perfecte