De aici, reiese ideea ca, indiferent de barbatul cu care femeia ramane gravida, copilul ar putea semana cu primul ei partener. Mai mult, fiecare partener sexual contribuie la dezvoltarea structurii ADN-ului ai copiilor sai. 
Telegonia a fost dovedita de biologul si filosoful francez Felix Le Dantec. Cel mai concludent exemplu este cel al unei iepe care a fost imperecheata cu un mascul zebra. Bineinteles ca nu a rezultat nimic, pentru ca genomurile celor doua specii sunt incompatibile, dar, mai tarziu, cand aceeasi iapa a fost imperecheata cu un cal, spre surprinderea tuturor, manjii au iesit vargati! Aceasta intamplare a fost, de fapt, punctul de pornire al teoriei telegoniei.
Cromozomii au capacitatea de a memora informatie si pe cale cale ondulatorie, adica prin undele emise de molecule si de atomi. Cercetarile au aratat ca spermatozoizii zebrei au ramas o vreme in corpul iepei, apoi s-au ventilat. Ramasi sub forma de corpusculi ondulatorii, adica informatii ce raman in memoria celulelor, acestia ies la iveala mai tarziu. La fel stau lucrurile si in genetica umana.
Geneticienii au explicat si cum a fost posibil sa vina pe lume un copil negru rezultat dintr-un cuplu de albi. Pentru ca primul iubit al mamei fusese un barbat de culoare, informatia genetica ramasa intacta a influentat structura genetica al copilului, chiar daca acesta a fost conceput cu un barbat alb. Telegonia este astfel o realitate, chiar daca acest lucru nu este pe placul tuturor, iar corpul uman se supune unor legi stricte din punct de vedere genetic.  

realitatea.net