Comorile Trecutului – asa se numeste expozitia care gazduieste cele mai vechi obiecte de pret si bijuterii gasite pe teritoriul dintr Prut si Nistru. Sunt din aur si argint si dateaza inca din antichitate sau din epoca medievala.

 

 

Elena Postica, director adjunct Muzeul National de Istorie a Moldovei, sustine ca: "Expozitie "Comorile Trecutului" este una dintre cele mai vizitate expozitii pe care candva le-a organizat muzeul nostru, aici sunt prezentate cele mai valoroase obiecte din aur si argint, care au fost descoperite in timpul sapaturilor arhiologice efectuate pe teritoriul Republicii Moldova."

 

 

Afla ca femeile din familiile bogate purtau doar pandative din aur si argint. Daca unele aveau si pietre pretioase, altele erau sub forma unor monezi, pe care era gravat chipul vreunui rege. Expozitia "Comorile Trecutului" a fost expusa publicului in 2014 si de atunci isi asteapta vizitatorii la Muzeul National de Istorie. Mai multe detalii curioase la acest subiect, urmareste in reportajul de mai jos:

 

 

Sursa foto: Google.com; Facebook.com

Perfecte