Ceremonia ceaiului este si una dintre cele mai celebre traditii cunoscute in Regatul Unit, care presupune un ritual respectat pas cu pas. Aura Girbu, manager magazin de ceai, ne dezvaluie ca: "Sunt mai multe traditii, britanicii o au pe a lor, japonezii pe a lor, chinezii pe a lor. La britanici este un pic diferit de toti. Mai mult ceai negru, foarte intens si cu aroma si cu tarie, si le place sa consume ceaiul cu lapte. Ceaiul de la ora cinci se serveste intre mesele de dupa pranz pana la cina. Asta este o traditie!"

 

 

La curtea regala, eticheta cere ca intai sa fie turnat ceaiul in ceasca pretioasa, si nicidecum laptele. Spre deosebire de membrii familiei regale si persoanele sus-puse, restul britanicilor turnau intai laptele rece si apoi ceaiul fierbinte, pentru ca cestile, care nu erau de o calitate la fel de buna, sa nu crape. Urmeaza pasul cel mai important: amestecarea celor doua lichide. Si aici mai toata lumea greseste. In ceasca se amesteca printr-o miscare de sus - jos si niciodata circular, asa cum procedeaza  mai toti, creand o adevarata furtuna in ceasca.

 

 

Lichidul aromat nu trebuie sorbit cu lacomie, ci cu inghitituri foarte mici, deloc zgomotoase. Mai multe detalii curioase despre acest ritual frumos, urmareste in reportajul ce urmeaza:

 

 

Sursa foto: Facebook.com; Google.com

Perfecte