In lista de mai jos va prezentam top 9 orase pe care le puteti vizita cu un buget minim.

 

In calculele facute de expatistan.com si numbeo.com au fost incluse diferite cheltuieli de vacanta - cum ar fi pretul unei mese la restaurant, pretul pentru cateva nopti de cazare intr-un hotel de doua sau trei stele, costurile pentru vizitarea unor obiective turistice, pretul unei sticle de bere si asa mai departe. 

 

Kiev

Barometrul ,,City Costs” pentru 2018 situeaza capitala Ucrainiei pe primul loc in topul celor mai ieftine destinatii turistice din Europa. In urma cu cativa ani, orasul numara aproape 3 milioane de locuitori inregistrati official, desi numarul mare de migranti neinregistrati aduce acest numar mai aproape de 4 milioane. Recent, echipa site-ului priceoftravel.com a calculat cat ar costa cazarea timp de o noapte in Kiev, doua calatorii cu mijloacele publice de transport, o vizita intr-un punct de interes turistic, micul-dejun si cina intr-un restaurant, iar suma aproximativa pe care un turist ar scoate-o din buzunar s-ar situa in jurul a 20 de dolari/zi.

 

 

 

Cracovia

Al doilea cel mai mare oras al Poloniei e vizitat anual de sute de mii de turisti. Orasul este unul dintre cele mai vechi din tara si singurul oras polonez care a scapat de distrugerile masive din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dincolo de aerul boem, Cracovia e si una dintre cele mai ieftine destinatii din Europa, cazarea intr-un hotel decent putand costa chiar si 35 de euro pe noapte. Orientativ, o masa pentru doua persoane v-ar costa mai putin de 40 de euro, in timp ce pretul unui pahar de vin sau de bere nu sare de 2 euro. De asemenea, pretul pentru un tur cu un ghid turistic se situeaza, in general, sub 14 euro.

 

 

 

 

Budapesta

Un alt oras in care iti poti face vacanta cu bani putini e Budapesta. Capitala Ungariei atrage peste 20 de milioane de vizitatori anual cu nenumaratele sale monumente istorice, muzee, galerii de arta, dar si cu celebrul circuit de curse auto Hungaroring. Potrivit expatistan.com, o masa intr-un pub din capitala Ungariei costa sub 4 euro, in timp ce o cina intr-un restaurant costa aproximativ 35 de euro. De asemenea, pe Airbnb poti gasi foarte usor apartamente ieftine de inchiriat. De exemplu, doua persoane pot plati pentru o noapte 30 de euro pe noapte sau chiar mai putin. Cu alte cuvinte, o saptamana in Budapesta (pentru doua persoane) poate ajunge sa coste sub 700 de euro. 

 

 

Lisabona

Lisabona e, de regula, catalogata drept una dintre cele mai ,,affordable” destinatii pentru un city break. Site-ul numbeo.com – care compara preturile din diverse orase ale lumii – informeaza ca pretul unei mese intr-un restaurant din Lisabona se situeaza in jurul sumei de 44 de euro, in timp ce o masa intr-un pub local costa aproximativ 28 de euro, potrivit informatiilor de pe acelasi site. Preturile unui apartament in centrul Lisabonei, conform listarii de pe Airbnb, variaza intre 40 si 50 de euro pe noapte. De asemenea, toate liniile aeriane au zboruri directe catre Lisabona.

 

 

Sri Lanka

Cinci zile intr-un beach resort sub 100 de euro si 22 de euro pentru o masa la restaurant, cu bauturi exotice incluse. Daca suna bine, atunci Sri Lanka ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta. Potrivit site-ului expatistan.com, pretul unei cine la restaurant pentru doua persoane nu sare de 17 euro, in timp ce un cocktail intr-un club costa in jur de 4 euro. Pentru o bere trebuie sa scoti din buzunar un euro, in timp ce 7 nopti intr-un hotel de patru stele in perioada septembrie-octombrie costa aproximativ 500 de euro. Daca esti dispus sa renunti la o steau sau doua, pretul coboara la 200 de euro sau chiar mai putin. Potrivit calculelor facute de echipa booking.com, 7 zile in Sri Lanka (pentru doua persoane) costa in jur de 2.000 de euro.

 

 

 

 

Atena

Capitala Greciei se situeaza pe locul opt in topul celor mai ieftine capitale europene, potrivit Barometrului ,,City Costs”. O masa pentru doua persoane costa aproximativ 40 de euro, in timp ce un apartament poate fi inchiriat de pe Airbnb cu minim 30 de euro pe noapte. Un bilet de acces intr-un muzeu local costa, potrivit site-urilor de profil, in jur de 30 de euro, in timp ce pretul unuia dintre cele mai ieftine apartamente listate pe Airbnb nu sare de 250 de euro. In concluzie, zece zile in capitala Greciei pentru doua persoane ar putea costa 1.000 de euro, in pret fiind incluse zborul, cazarea, micul dejun si cina.

 

 

 

 

 

Napoli

Napoli e al treilea cel mai mare oras din Italia si, totodata, si cel mai ieftin. In ciuda reputatiei sale de oras al mafiei, Napoli e destul de pitoares, mai ales pentru ca e situat intr-o zona cu acces la coasta Amalfi, insula Capri si Ischia. Cazarea intr-un hotel de trei stele din Napoli costa sub 50 de euro, in timp ce un apartament de tip studio de pe Airbnb poate ajunge si la 30 de euro. O masa intr-un restaurat local (care include o pizza si cateva beri, de exemplu) nu costa mai mult de 15 euro.

 

 

St. Petersburg

Pe langa faptul ca e unul dintre cele mai pitoresti orase ale Rusiei, St. Petersburg e si unul dintre cele mai accesibile in materie de preturi. Potrivit site-ului numbeo.com, o bere de 0.5 costa aproximativ 1.50 euro, in timp ce o sticla de Coca-Cola poate ajunge si la 70 de centi. Un bilet in mijloacele de transport costa, de regula, sub 50 de centi, in timp ce o cina intr-un restaurant nu sare de 30 de euro, potrivit site-ului expatistan.com. Acelasi site scrie ca pretul a cinci nopti intr-un hotel de trei stele nu depaseste 160 de euro, in pret fiind inclus si micul dejun.

 

 

 

Cambodgia

In Cambodgia poti calatori cu mai putin de 30 de euro pe zi, o portie de mancare costa, in general, cam 2 euro. Daca vrei o camera intr-un hotel de cateva stele, ar trebui sa fii pregatit sa scoti din buzunar intre 12 si 40 de euro pe noapte, in timp ce o noapte intr-un resort de lux poate ajunge la 60 de euro. Pretul unei mese la restaurant nu sare de cativa euro, iar berea e, de asemenea, foarte ieftina. Daca alegi, insa, o varianta mai ieftina de cazare, ai putea sa petreci doua saptamani in Cambodgia cu mai putin de 700 de euro.

 Sursa foto: iStock

Perfecte