Ca membru al familiei regale, toata lumea isi imagineaza ca Meghan Markle are lumea intreaga la picioare, ceea ce, partial, e adevarat… Totusi, actuala ducesa de Sussex trebuie sa invete traditii de secole si sa se supuna rigorilor etichetei de la Palatul Buckingham, care nu sunt putine si multe dintre el par acum, in secolul XXI absurde. Desi sotia Printului Harry s-a declarat pasionata de mancare, iata ca acum, cu sau fara voia ei, va trebui sa respecte niste reguli destul de restrictive in ceea ce priveste mancarea.

 

 

Unul dintre alimentele pe care Ducesa nu va putea sa le consume niciodata in public si nici pe parcursul calatoriilor oficiale este usturoiul, un aliment extrem de apreciat, dar si de folosit in bucatariile din  lumea intreaga, inclusiv in restaurantele cu stele Michelin, de catre chefi celebri. Elisabeta a II-a uraste usturoiul. Cum in casele oamenilor de rand alimentele de baza pentru mancarea gatita sunt ceapa si usturoiul, este greu de crezut ca acestea lipsesc cu desavarsire din meniul de la Palatul Buckingham.

 

 

Pentru Regina Angliei lipsa lor din bucate nu conteaza, fiindca nu mai e un secret pentru nimeni ca Elisabeta a II-a uraste usturoiul si nici de ceapa nu e prea pasionata, lucru confirmat si de bucatarul-sef al Palatului, Darren McGrady: "Nu servim niciodata nimic cu usturoi sau cu prea multa ceapa. Regina nu va avea niciodata usturoi in meniu.”. In trecut, Meghan si-a declarat preferinta pentru mancarurile cu usturoi, dar acum va trebui sa se abtina, cel putin in compania Reginei.

 

 

Aceasta nu a interzis, evident, consumul super-aromatei plante in privat, pe scurt, fiecare mananca ce vrea la el acasa, insa ar fi indicat ca acest lucru sa nu se petreaca inainte de intrevederile cu ea, fiindca nu suporta mirosul. De fapt, acesta este si motivul pentru care usturoiul este interzis la mesele de la Buckingham sau in calatoriile oficiale – respiratia urat mirositoare. Meghan si Harry pot consuma insa cati raci cu usturoi vor la ei acasa, cu conditia sa nu-si viziteze bunica in aceeasi zi!

 

 

Sursa foto: Google.com

Viva.ro