Psihologii au descoperit ca persoanele care au un animal de companie sunt mai optimiste, mai lipsite de griji, mai organizate, mai responsabile si mai increzatoare in fortele proprii.

 

 

Un copil care creste alaturi de un animal, care ii ofera prietenie si afectiune neconditionata, devine mai responsabil, mai linistit si mai fericit. Totusi, de la acestea putem contacta diverse infectii si paraziti care pot provoca manifestari cutanate, precum scabia sau raia, capuse si purici, infectii fungice, larva migrans si boala zgarieturii de pisica. In schimb, veterinarul Artiom Sevcenco spune: „Oamenii nu sunt asa de receptivili la virozele cainilor sau a pisicilor.”

 

 

 

„Trebuie sa respectam normele de deparazitare a animalelor, de prevenire a bolilor si...” adauga medicul. Afla si alte reguli dupa care trebuie sa te conduci ca bolile patrupedului tau sa nu se raspandeasca.

 

 

Chiar daca animalul de companie poate fi un prieten fidel, cresterea lui implica si asumarea unor riscuri mai putin cunoscute. Astfel, animalele ne pot transmite boli mai mult sau mai putin periculoase. Pentru a te putea proteja, este suficient sa stii mai multe atat despre aceste boli, cat si despre modalitatile de prevenire.

 

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com

Perfecte