Insa, trebuie sa tinem cont ca, chiar daca tinem post, meniul zilei trebuie sa fie cat mai variat, astfel corpul sa-si primeasca necesarul de energie din toate grupele de nutrienti. 


Lipsa carnii sau a produselor ce contin carne din meniul zilnic, pe perioada postului, poate duce la carente de vitamina B12, esentiala pentru functionarea creierului si a sistemului nervos.


De mentionat ca proteinele, compusii esentiali pentru activitatea organismului si sursa principala de energie, care sunt prezente in produsele din carne, in mare parte, pot fi inlocuite cu produsele din soia, create cu mare drag de catre echipa Nivalli.


Datorita calitatilor sale nutritive, relevate de numeroase studii stiintifice, soia se afla pe lista alimentelor care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie.
Este bogata in vitamine si minerale, iar continutul ridicat de proteine de calitate o face sa fie una dintre putinele surse vegetale care cuprind toti cei 8 aminoacizi esentiali pentru buna functionare a organismului. Este unul dintre motivele pentru care soia este de nelipsit din meniul nostru.

 


Pentru a fi mai usor sa pregatesti un meniu alimentar pe perioada postului, ti-am pregatit cateva produse de post, pe care le poti include in meniul tau zilnic: 

 

 

*Crenvursti ”Vegetariana”

*Pate ”Vegetariana” cu ciuperci

*Pate ”Vegetariana”

*Safalade ”Vegetariana”

*Salam fiert cu ciuperci ”Vegetariana”

*”Zraze cu legume”.

 

 

 

 

Iar pentru inspiratie, vezi reteta de mai jos. 

 


Prinde reteta:

 • 100 gr paste;

• 200 gr zraze cu legume Nivalli;

• condimente;

• ulei de floarea soarelui;

• sare. 

 

 

Pune pastele in cratita cu apa clocotinda, unde ai pus  sare si o lingura de ulei. Lasa-le sa fiarba timp de 8-10 minute (vezi ce scrie pe ambalaj), iar intre timp, scoate zrazele cu legume din ambalaj si pune-le la inabusit intr-o tigaie preincalzita. Lasa-le la foc lent pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert pastele, condimenteaza-le, adauga zrazele cu legume de la Nivalli si cina este gata de-a fi servita. Pofta buna!

 

 

 

 

Fondat in 2010, Nivalli este un combinat de carne si mezeluri din Dubasarii Vechi, Criuleni, amplasat intr-o zona ecologica pe Valea Nistrului, de unde-i vine si numele. Echipa Nivalli si-a dorit sa readuca gustul produselor traditionale din carne, facute cu dragoste si rabdare, dar urmand cele mai aprigi standarde europene. Specialistii din bucataria Nivalli sunt intr-o permanenta cautare de retete noi, tehnologii inovatoare si gusturi inedite. Utilajul de procesare este adus din Austria si Germania, tari cu o industrie dezvoltata a utilajelor de procesare a carnii.

 

 

*Acest articol este un produs comercial.

Perfecte