Cei de la Universitatea Carolina de Sud afirma ca foarte un factor important in decizia de a deveni mama este varsta. Se pare ca o sarcina la varsta de 35 de ani este ideala si are o multime de beneficii. 

 

 

 

Primele motive pentru care oamenii de stiinta considera aceasta varsta ca fiind cea mai potrivita sunt acelea ca intre 30 si 40 de ani, femeile capata cel mai mare nivel de incredere in sine, dar si de determinare. In plus, dupa 30 de ani sunt mai multe sanse ca o femeie sa se afle intr-o relatie stabila, dar si sa aiba o cariera. In ciuda faptului ca majoritatea femeilor se tem ca 35 de ani pot fi prea multi pentru o sarcina fara riscuri medicale, se pare ca exista dovezi care spun ca nasterea creste speranta de viata. In plus, se spune ca imbunatateste abilitatile mentale ale mamei.

 

 

 

Studiul a fost realizat pe un esantion de 830 de femei, iar concluziile sunt ca femeile care au devenit mame la 24 de ani sau mai mult, au raspuns mai bine la testele cu rezolvari de probleme, acuitate si pricepere, in comparatie cu cele care au nascut la varste mai fragede. Femeile care au nascut in jurul varstei de 35 de ani au o memorie mai buna si o capacitate de cunoastere mai ridicata.

Perfecte