Brigitte Macron a intrat din nou in gura unor francezi care considera ca se comporta ca „noua Regina a Frantei”, ironic vorbind. Prima Doamna a fost criticata dur din cauza ca mereu incalca protocolul si insista se stea in picioare exact langa sotul sau la evenimentele oficiale, desi ar trebui sa stea in spatele sau, asa cum dicteaza traditia.

 


La opt luni dupa ce sotul sau a fost ales Presedintele Frantei, iar ea a devenit Primna Doamna, acest status al lui Brigitte Macron inca ii mai nemultumeste pe multi dintre cetatenii francezi care vad ca o sfidare pozitionarea sotiei presedintelui fix langa acesta. Intr-un interviu mai vechi acordat postului de radio RTL din Franta, Brigitte Macron ( 64) isi sustinea pozitia: „O femeie nu trebuie sa stea in spatele barbatului”, referindu-se la vechiul protocol. Tocmai acest comportament i-a determinat pe unii sa o compare pe doamna Macron cu Marie Antoinette – ultima regina a Frantei inainte de Revolutia franceza.

 

Pozitionarea Primei Doamne alaturi de Presedintele Emmanuel Macron a strarnit reactii adverse pe retelele de socializare, criticii subliniind traditia sotiilor de presedinti care trebuie sa se stea cu cativa pasi in urma sefilor de stat in timpul aparitiilor publice. In luna septembrie, la intalnirea ONU, Brigitte Macron a refuzat sa se aseze in al doilea rand, alaturi de sotiile unor lideri internationali, cerand sa stea alaturi de delegatia franceza.

 


Spre deosebire de Brigitte Macron, predecesoarea sa, Carla Bruni, respecta protocolul si se pozitiona putin in spatele sotului sau, fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy.

 

Sursa foto: Google.com

OkMagazine