In luna dragostei, scriitoarea Nicoleta Branza, cunoscuta sub pseudonimul literar Zina Zen, iti recomanda cinci carti pline de sentimente, cu povesti nemaipomenite de iubire. "Lectura si iubirea sunt atat de individuale si de intime. Ce bine ca suntem diferiti!".

 

 

1. „Nunta in cer” de Mircea Eliade. Cartea aceasta nu va imbatrani niciodata. Mi-a ravasit sufletul, mi-a zdruncinat lumea in care credeam ca stiu totul despre iubire. Revin la ea de fiecare data cand o intrebare nu ma lasa in pace. Deschid la intamplare. Citesc un rand sau o pagina. Inchid. Aflu. Stiu sau imi confirm inca odata ce uit ca stiu.

 

 

 

 

 

 

2. „Cel care ma asteapta” de Parinoush Saniee. Tot timpul m-au fascinat povestile „altfel” de iubire. Ni se pare cateodata ca iubirea este complicata, dar dupa astfel de carti, inveti sa spui „multumesc” si sa iubesti pur si simplu.

 

 

 

 

 

3. „Pe aripile vantului” de Margaret Mitchell. Este clasica. O carte emblematica pentru fiecare fata care creste si care are nevoie atat de repere, cat si de o poveste in care sa creada. Este presarata de invataturi si pe mine m-a educat si m-a crescut. Pot sa spun cu mana pe inima ca nu am repetat cateva dintre greselile lui Scarlett O’ Hara si “O sa ma gandesc la aceasta maine!” m-a scos din foarte multe incurcaturi.

 

 

 

 

 

 

4. „Pismovnik” de Mikhail Shishkin. Pentru ca eu cred in scrisori. Eu cred in acele cuvinte pe care nu le putem spune, dar le putem aseza in foaie. Si pentru ca autorul a construit genial aceasta carte.

 

 

 

 

 

 

5. „Mandrie si prejudecata” de Jane Austen. Pentru ca este o carte savuroasa. Pentru ca autoarea a reusit sa transmita fiecarui cititor exact ce ii trebuie sa stie despre principii, valori, iubire si viata. Pentru ca este mereu actuala, indiferent de vremuri. Si dupa lectura ei, nimeni nu ramane neschimbat sau nemiscat. Si pana la urma, acesta este unul dintre rolurile cartilor bune.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com / Nicoleta Branza / Google.com

Perfecte