Evenimentele din weekend au fost destul de spontane pentru prezentatoarea show-ului culinar de la PRO TV, Silvia Petrov si logodnicul ei, Sergiu Cretu. Cei doi, impreuna cu sora afaceristului, si-au propus sa redescopere Moldova si au pornit intr-o aventura total neasteptata.

 

 

Silvia si logodnicul ei, Sergiu, sunt unul dintre cele mai curajoase cupluri de la noi. Indragostitii au hotarat sa imortalizeze in mintea lor aceasta iarna extrem de generoasa si s-au avantat intr-o escapada scurta, insa plina de peripetii. Am innoptat la agropensiunea Hanul lui Hanganu. A doua zi, dimineata ne-am echipat foarte bine si am pornit prin nameti.”, a spus jurnalista.

 

 

 

Eu am mai practicat hiking-ul, dar pe timp de vara, in Brasov, prin zapada a fost o premiera. Pentru Sergiu a fost un antrenament pentru Aconcagua. Urmeaza sa escaladeze cel mai inalt munte din ambele Americi, din emisfera sudica si emisfera vestica, precum si unul dintre cele "Seven Summits". Am pornit din varf, de la manastirea Tipova spre Cascada Mare. Am parcurs, pe jos, prin troiene in total 14 km dus-intors.”, a povestit rebela blondina.

 

 

Recunoaste ca nu a fost atat de usor, pe cat i se parea initial: Am mers incontinuu, pentru ca altfel inghetam. Mi-am scos doar de cateva ori manusa ca sa fac niste fotografii, dar in cateva secunde nu-mi mai simteam degetele. Asa ca m-am ales cu poze numarate.

 

 

 

 

Peripetiile s-au tinut lant de ei si le-au creat cele mai deosebite amintiri. Am avut mari emotii atunci cand am pierdut cararea. Am fost nevoiti sa mergem ca prin ceata, sa calcam acolo, unde pamantul era abrupt, am si cazut de vreo cateva ori, m-am impotmolit in zapada pana mai sus de genunchi, ne-am intepat in spinii de la crengile de maces, iar cand am ajuns in lunca, am mers pe o scandura cu latime de fix un picior, pentru a traversa raul. Peste 2 ore si un pic, am admirat in sfarsit Cascada Mare. Inghetata, dar spectaculoasa.”, a adaugat Silvia.

 

 

Au savurat din plin acele clipe inundate de zambete: Am stat cateva minute pentru a simti magia acelui loc si am facut cateva fotografii pentru amintiri. In viata mea n-am baut un ceai din ierburi si cu miere mai bun ca cel facut de Sergiu in momentul cela.

 

 

Drumul inapoi a fost mai greu, atat psihologic, cat si fizic. Sa urci intotdeauna e mai complicat decat sa cobori. Aveam doua optiuni, mergem prin lunca, pe marginea raului Nistru sau urcam dealul, printre pietre si arbusti de maces. Am ales a doua varianta. La urcare am fost mult mai curajoasa, deja eram eu ghidul, la un moment dat, de la efortul fizic mi se facuse atat de cald, incat, ajunsa in varf, am sarit in zapada.”, a specificat prezentatoarea.

 

 

Sursa foto: Arhiva personala

Perfecte