Nu este intotdeauna simplu, in viata, sa oferi bunatate, sa ai zambetul pe buze, sa ai o energie pozitiva, sa gasesti umanitate, sa pornesti o actiune sau o discutie din iubire. Uneori este de-a dreptul o provocare sa fii o persoana mai buna. Sa ramai asertiva, sa gestionezi o stare de conflict, sa ai relatii interumane sanatoase. De cele mai multe ori este greu sa gasesti bunatatea in relatii.

 

 

Adesea oamenii iti transmit o stare negativa sau te fac sa reactionezi necontrolat, ori iti determina o dispozitie agitata, nervoasa, anxioasa. Daca iti doresti sa fii o persoana mai buna, poti exersa puterea bunatatii in orice relatie. Vei observa ca bunatatea in relatii schimba dinamica lor si ca energia pozitiva poate fi calea catre intelegere si comunicare. Daca exersezi bunatatea in abordarea fiecarui om – fie el si dificil – vei avea relatii interumane sanatoase si vei gasi recunostinta in orice persoana din viata, mai buna, mai rea sau mai temperamentala.

 

 

 

 

 

 

Cum sa fii o persoana mai buna

 Gaseste compasniune autentica pentru a avea relatii sanatoase

Pentru a simti compasiune in mod autentic, gaseste intelegere, gaseste empatie. Incearca sa te pui in locul persoanei din fata ta, chiar daca este vorba de o persoana care te agreseaza.

 

 

Bunatatea in relatii se construieste cu rabdare

Orice ti-ar spune cel de langa tine, orice te-ar acuza, orice ti-ar cere, orice pretentie ar avea de la tine, treci peste asta. Gaseste in tine bunatatea si nu lasa pe nimeni sa iti ia sursa ta de energie pozitiva.Riscul, atunci cand esti o persoana mai buna, este sa devii vulnerabila abuzurilor, asa ca, da-ti voie sa observi cine te manipuleaza sau abuzeaza emotional. Si, mai ales, pleaca atunci cand o persoana te abuzeaza. Astfel vei preveni atat o stare de rau in cazul tau, cat si o stare de regret si tumult emotional din partea abuzatorului.

 

 

 

Gaseste noi modalitati de a fi o persoana mai buna in fiecare zi

Exercitiile zilnice de meditatie, rugaciune, sport, yoga, alergat, de a tine un jurnal, de a crea intimitate, de a rade te ajuta sa ramai ancorata in cine esti si centrata pe bunatatea ta.

 

Cand ai bunatatea si oferi bunatate, transmiti o energie pozitiva prin care semnalizezi subliminal ca esti prieten, nu inamic

 


Studiile releva faptul ca bunatatea in relatii poate fi o forta puternica in a decelera agresivitatea sau comportamentul furios al unei persoane. Cu totii avem instinctul de “lupta sau fugi” atunci cand ne simtim amenintati sau cand percepem o confruntare drept amenintatoare la siguranta noastra. Atunci cand esti o persoana mai buna, in mod autentic, ii semnalizezi celelilalte persoane ca ii respecti demnitatea si ca nu iti doresti sa fie ranita. Mai mult, semnalizezi ca esti o persoana prietenoasa care poate ajuta, nu rani. Daca exersezi bunatatea mereu vei vedea ca perceptia celuilalt despre tine se va modifica: nu vei mai fi inamic, deci cei din jurul tau vor fi cooperanti si buni la randul lor.

 

 

 

www.andreearaicu.ro