Regina Victoria a lansat tendinta rochiilor albe.


In epoca victoriana, miresele purtau, in general, cea mai frumoasa rochie pe care o puteau cumpara (si repurta), indiferent de culoarea acesteia. Totul s-a schimbat cand Regina Victoria a imbracat o rochie alba cand s-a casatorit cu printul Albert in 1940. Nu a durat mult timp pana cand miresele au preluat exemplul reginei, ascociind culoarea cu puritatea, scrie businessinsider.com.

   

 

Regina Elizabeth a folosit cupoane rationale pentru a-si plati rochia.


Pentru ca totul era inca rationalizat din cauza razboiului, familia regala a primit un supliment de 200 de cupoane pentru ca mireasa sa isi faca rochia.

 

 

Kate Middleton a avut doua rochii de mireasa.


Kate Middleton a purta o rochie de mireasa creata de Sarah Burton, designer al casei de moda Alexander McQueen. Rochia din satin, de culoarea fildesului, a fost de inspiratie Victoriana: stransa pe corp in partea de sus si in talie, si larga in partea de jos. Si fusta, dar si trena, care a avut circa trei metri lungime, au avut aplicatii de dantela.

 

 

La toate nuntile regale a fost servit acelasi tip de tort.


Fiecare nunta regala britanica, de la ceremonia Reginei Victoria din 1840 si pana in ziua de azi,  au servit acelasi tip de tort cu fructe.

 

 

Miresele regale au o traditie a buchetelor de flori.


In 1840, Printesa Victoria a inclus o creanga de mirt in buchetul din ziua nuntii cu Printul Albert, iar de atunci fiecare mireasa regala care s-a casatorit, a urmat aceasta traditie.

 

 

Diana a avut cea mai lunga trena din istoria regala.


Trena printesei Diana avea o lungime de peste 7 metri.

 

 

Pantofii printesei Diana aveau inscriptionati un mesaj secret.Pantofii printesei Diana aveau inscriptionat literele C si D (Charles si Diana), cu o inima deasupra lor.

 

 

Printesa Diana a purtat ceva vechi, ceva nou si ceva imprumutat in ziua nuntii.

 

Conform traditiei, mireasa a purtat ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru in ziua nuntii.

 

 

Sursa foto: Google.com

Adevarul.ro