Olga Antonova este o basarabeanca puternica, care a reusit sa depaseasca cu demnitate toate greutatile vietii. A adus pe lume o fetita cand era destul de tanara, apoi mariajul sau a esuat si a ramas singura cu copilul ei. A inteles ca nu se poate de trait o viata in amaraciune, s-a inarmat cu mult curaj si a decis sa emigreze. A hotarat ca America este tara care-i va oferi o noua viata si a plecat plina de sperante spre alte inceputuri.

 

 

Femeia a muncit mult si a ajuns actualmente sa detina in America o patiserie franceza si sa conduca un magazin rusesc, destinat emigrantilor si turistilor. Nu a speriat-o piata de desfacere care este inundata de astfel de afaceri si in schimb, a reusit sa ridice localul sau pe aceeasi treapta cu brandurile internationale precum: Sturbucks, Dunkin Donuts si Cafe Nero.

 

 

Actualmente, Olga este stabilita in Florida, iar afacerea sa se bucura de un succes enorm. Clientii au indragit-o atat de mult, incat aceasta si-a largit sfera de activitate si a inceput sa faca si livrari.

 

 

„Primul meu job mi-a fost oferit datorita prietenii mele, chiar a doua zi dupa ce am ajuns in America. Am lucrat casier intr-un magazin alimentar rusesc. Aceasta a fost salvarea mea, pentru ca atat clientii, cat si colectivul erau, in mare parte, de nationalitate rusa, iar eu am venit in SUA, necunoscand limba engleza. La scoala, dar si la universitate am invatat limba franceza. In concluzie, aceasta a fost varianta de angajare cea mai potrivita pentru mine, la acel moment.”, povesteste cu multa nostalgie femeia.

 

 

„Primii bani pe care i-am primit erau foarte importanti pentru mine. Eu am venit in America cu doar 200 de dolari in buzunar. Pentru ca la inceput am trait la cunoscuta mea, am cumparat o multime de bunatati. Cu aceasta o puteam multumi la momentul cela. Trimiteam si acasa o parte din bani, mamei si fiicei. Iar restul i-am agonisit, cu scopul de a gasi o alta locuinta.”, a spus Olga.

 

 

Inceputul nu a fost deloc usor, insa eroina era plina de idei si visa la o cariera grandioasa. „Asa s-a intamplat ca dupa 8 luni de cand eram in America, m-am mutat intr-un alt stat si speram sa invat pentru a primi o licenta, dar mi-au propus sa lucrez intr-un magazin asemanator, unde am si continuat sa activez 1 an. In acest timp, am analizat posibilitatea cresterii gradului de dezvoltare al acestuia. Treaba mea era sa gasesc un finantator, sa-l conving ca aceasta este o afacere profitabila, cu perspectiva, iar apoi sa-l determin pe proprietar sa vanda magazinul. Eram foarte hotarata, aveam incredere in puterile mele, dar si in posibilitati. Voiam cu tot dinadinsul sa pun pe roate o afacere si intr-o tara total straina, sa ma bucur de succes. Actualmente, lucrez la acest magazin deja de 6 ani. Acesta continua sa se dezvolte in permananta.”.

 

 

„In paralel, am deschis o cafenea frantuzeasca. Local, unde mereu miroase gustos, a pateuri proaspete si a cafea, unde deserturile sunt atat de frumoase, incat iti doresti tot si imediat. O cafenea despre care vrei sa povestesti celor apropiati.”, a specificat afacerista.

 

 

A invatat ca doar prin multa munca si devotament, poti ajunge acolo unde ti-ai propus: „Odata ce, de la bun inceput am lucrat cu oamenii, vorbeam cu ei, nu mi-a fost greu sa inteleg ce isi doresc si ce trebuie sa le spun. Trebuie sa-l asculti pe fiecare in parte si sa-i intelegi nevoile. E suficient sa privesti in jur, sa analizezi ce ai si cum sa faci sa fie mai bine. Si cel mai important, nu trebuie sa lenevesti.”.

 

 

„E foarte dificil sa obtii increderea clientilor, in special, a americanilor. Sunt atat de limitati in preferinte, incat sa-i convingi sa manance un pateu proaspat in locul unor gogosi nu-i usor deloc. De la ei se cere doar sa ne viziteze localul, iar de aici deja e lucrul nostru ca sa ne facem placuti si sa ne devina client fidel.”, marturiseste moldoveanca.

 

 

„Eu imi iubesc clientii, imi place sa fac cunostinta cu ei, sa vorbim, sa-i ajut, sa-i sfatuiesc, sa le povestesc despre produse. In ei nu trebuie sa vezi doar cumparatori, dar si personalitati. Pentru ca nu-i deloc greu sa afli cum le merge, sa le faci un compliment, uneori sa glumesti sau pur si simplu sa zambiti. In oras multa lume ma cunoaste, chiar si cei pe care eu nu-i stiu. Cumparatorii mei sunt o parte din viata mea.”

 

 

Acum, este multumita ca lucrurile au evoluat in aceasta directie: „Sunt aici datorita fetei mele si ea exista datorita mie. Ea m-a indemnat sa fac acest pas, ea si mama mea. Mama a crezut in mine ca nimeni altcineva si imi zicea: „Inainte! Sa nu iti fie frica de nimic, vei reusi!” si o alta expresie de a ei, care ma caracterizeaza pe mine: Fata mea se adapteaza usor la orice conditii si circumstante.”

 

 

”Sa sfatuiesc ceva este greu, pentru ca foarte mult depinde de oameni, de calitatile fiecaruia. Important e sa te bazezi mereu pe tine si pe fortale tale. Nu leneviti si nu va temeti de munca. Nu asteptati rezultatele in primele zile si nu lasati mainile in jos niciodata.”, a specificat Olga.

 

 

Fiecare isi doreste sa ajunga intr-o zi cand visurile sale vor fi implinite, insa nu toti sunt gata sa munceasca si sa depuna efort si emotie pentru lucrul dat. Povestea Olgai este una inedita si deosebita, ea fiind un exemplu nu doar pentru femeile de la noi din tara, dar si pentru barbati.

 

 

 

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata! 

 

Sursa foto: Arhiva personala

Perfecte