In urma cu cativa ani, Liberty in North Korea, o organizatie care documenteaza cazurile de incalcari ale drepturilor omului din aceasta tara, a publicat un articol despre viata sexuala a nord-coreenilor, din perspectiva mai multor fugari, noteaza Hop.Media.

 

In ceea ce priveste atitudinile sexuale, Coreea de Nord se afla undeva "la mijlocul drumului", tinerii putand sa isi aleaga partenerii sexuali. Studentii nord-coreeni sunt intr-o oarecare masura similari cu cei occidentali atunci cand vine vorba despre sexualitate, in sensul ca pot experimenta.
Exista insa particularitati cu adevarat socante, care confirma brutalitatea dictaturii de la Phenian. Desi prostitutia este in mod oficial ilegala, exista cazuri de femei obligate sa intretina relatii sexuale cu inaltii oficiali ai partidului unic.

 

Comisia ONU pentru drepturile omului a auzit in 2004 o marturie cutremuratoare despre aceste cazuri. Potrivit marturiei, regimul pregateste tinere cu varste intre 14 si 20 de ani timp de doi ani, inainte de a le obliga sa intretina relatii sexuale cu oficialii.
Potrivit unor alti martori, abuzurile sexuale sunt frecvente in Coreea de Nord.

realitatea.net