Toate telefoanele apple, dar si ceasurile inteligente produse de aceeasi companie au incetat sa mai functioneze, dupa ce au fost expuse la un gaz extrem de des intalnit. Multi se folosesc de heliu pentru a se distra la petreceri, acesta producand o schimbare a neobisnuita a vocii. Spre surprinderea multora, dar se pare ca mai putin a celor de la Apple, acelasi gaz poate bloca functionarea a dispozitivelor producatorului american.

 

 

 

Descoperirea a fost facuta de catre un simplu lucrator in domeniul tehnologiei informatiei care monta un aparat  in spitalul Morris din Illinois. Din pricina unei scurgeri de heliu, toate telefoanele iPhone si ceasurile iWatch au incetat sa mai functioneze, ridicand serioase semne de intrebare, noteaza Vice.

 

 

 

Cum aparatele RMN folosesc un camp magnetic puternic, presupunerea initiala a specialistilor a fost ca un puls electromagnetic a afectat dispozitivele din spital. Daca acest lucru ar fi fost adevarat, atunci toate dispozitivele electronice ar fi avut de suferit, nu numai cele de la Apple.

 

Aparatul de RMN foloseste insa un sistem de racire bazat pe heliu lichid, care atunci cand este eliberat evacuarea este facuta printr-un sistem special de ventilatie. O scurgere la acest sistem de ventilatie a permis ca heliul evacuat sa patrunda in unitatea medicala, ceea ce a stat la baza problemei.

 

 

 

Potrivit americanilor de la iFixit, atomii de heliu afecteaza chipurile de silicon. Recent, Apple a schimbat ceasurile interne de pe telefoane si iWatch cu chipuri de silicon, renuntand la cele pe quartz, care sunt in continuare prezente pe dispozitivele Android.

 

Afectand aceste chipuri, atomii de heliu au reusit practic sa inghete dispozitivele Apple prin ceasul lor intern. 

 

 

 

Sursa foto: google.com 

Perfecte