Nutritionista Irina Aniri, ne-a povestit prin ce cosmar a trecut din clipa in care a fost diagnosticata cu cancer, pentru ca acesta nu a venit singur, ci la pachet cu multe alte probleme, despre care nu se prea discuta.

 

 

Irina Aniri: "Am absolvit facultatea de Finante, specialitatea Fiscalitate si Administrare Financiara. Fiind un matematician innascut, cu o gandire analitica, toata viata am considerat ca acesta este domeniul meu, dar viata mea s-a schimbat brusc atunci cand am aflat ca sunt bolnava de cancer, Cancer glanda tiroida.

 

 

Din fericire am aflat  atunci, ca sansele la vindecare erau de 100 de procente, de aceea nu am ezitat sa recurg la interventia chirurgicala. Desigur nimeni nu mi-a spus, ca voi trai un calvar, in perioada de adaptare la hormonii artificiali, dar din fericire si acest cosmar a fost invins.

 

Cand tocmai gandeam ca deja viata mea s-a aranjat cum nu se putea mai bine, organismul meu  a cedat din nou, dar pe fond psiho-emotional. Cand cancerul a decompensat organismul la nivel psiho-emotional, atunci a inceput o alta perioada grea din viata mea. O perioada plina de frici, de depresii si anxietati, cu atacuri de panica necontrolabile.

 

Drumul meu spre revenire a fost anevoios, deoarece fiecare medic la care ma adresam, imi recomanda un tratament, care nu isi avea efectul, iar eu ma pierdeam tot mai mult in bezna depresiei. Am avut norocul sa-mi intalnesc medicul meu, cel la care m-a ajutat sa-mi aduc pe lume copilul, si, ea fiind un specialist extrem de atent, mi-a recomandat sa merg la psihoterapeut, la o consultatie.


Asa am ajuns sa fac terapie, in fiecare saptamana, astfel, incet-incet, calea spre viitorul meu a inceput sa se lumineze."

 

 

 

 

"Schimbarile majore au inceput pe neasteptate, atunci cand, am organizat un grup pe facebook, cu scopul de a informa populatia in privinta maladiilor care ne insotesc zi de zi, ce atitudine trebuie sa avem fata de aceste maladii, la ce medici sa ne adresam. Nu m-am asteptat ca va avea asa un impact, ca vom creste atat de repede, si ca, intradevar, lumea are nevoie de acest ajutor.

 

 

In drumul acesta de dezvoltare, doamna psihoterapeut a fost ghidul meu, m-a sustinut, m-a ajutat sa traiesc fiecare istorie, pe care mi-o scriau in privat, fiindca treceam totul prin mine. Apoi navigand pe facebook am vazut foarte multa publicitate, care promitea un slabit miraculos, pierderea a 10 kilograme in doar doua saptamani. Cel mai mult m-a mirat ca doamnele si domnisoarele reactionau pozitiv."

 

 

 

 

"Atunci am luat decizia sa incepem o campanie de informare a populatiei in privinta slabitului sanatos, aceasta tema fiindu-mi aproape caci deja de doi ani ma ocupam cu studierea nutritiei si cu slabitul sanatos. Pe parcursul a mai multor ani am studiat diverse tipuri de diete, dar am ajuns la concluzia, ca excluderea , infometarea, dispersiile, disocierile, suprafortarea fizica, toate sunt daunatoare organismului. De aceea am oferit un program de slabit sanatos elaborat in baza studiilor medicale, un program care ar putea imbunatati sanatatea omului prin acest process de slabire, dar nu care ar accentua si a inrautati starea acestuia.

 

 

In general dorinta de a ajuta  a aparut  din necesitatea de a sustine oamenii, de a nu fi purtati pe drumuri in cautarea solutiilor, asa cum eu am cautat, de a merge la specialisti adevarati, ci nu la pseudo-specialisti, de a intelege ca si in Moldova sunt medici super-calificati, care vor trata cauza, dar nu simptomele.

 

Prioritatile mele in viata s-au schimbat. Azi esti, maine poti sa nu fii . De aceea nu accept in viata mea negativism, nu accept pesimism, nu accept barfe… Accept doar pozitivism si omenie."

 

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com/IrinaAniri

Perfecte